Jump to content

Tinus00

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Thanks voor alle input van iedereen! Zoals ik het lees, is het wellicht beter om de bv op te heffen ipv van te laten slapen. Het belangrijkste voor mij is dat er geen verwarring kan ontstaan over de huidige activiteiten in de EMZ. Misschien heb ik me een beetje verkeerd uitgegdrukt in de vorige post, maar met 'sparen' in de bv bedoelde ik het uitbreiden van het (formele) aandelenkapitaal. Ik ben in de veronderstelling dat je met een (slapende) bv het kapitaal kan uitbreiden, ondanks dat het gebruikelijk loon op nihil is gesteld.
 2. Hallo Norbert, Dank voor je berichten! Duidelijk wat je zegt m.b.t. het al dan niet uitkeren van het gebruikelijk loon. Minimaal LB en premie Zvw betalen. De bedoeling van mij was om in de bv te starten met in het achterhoofd het idee dat ik vrijstelling van het begruikelijk loon kon krijgen ivm lage omzet. Ik ken mensen die dat ook nog in 2018 voor elkaar hebben gekregen. Ik schrijf software en daar gaat veel tijd inzitten. De rechtsvorm bv heb ik gekozen om los van privé geld in de bv te zetten. Maar nu het gebruikelijk loon op WML is gesteld, laat ik de bv slapen en verplaats de activiteiten naar de EMZ , daarbij denkend dat de activiteiten tot nu toe plus de toekomstige kleine beheers activiteiten een gebruikelijk loon van lager dan 5000 rechtvaardigt. Later als de zaken goed lopen kan ik de bv eventueel wakker maken. Wellicht is het goed om toch opnieuw een verzoek bij de BD te doen om gelet op de nieuwe feiten het gebr loon naar 0 te zetten, ondanks de stakings melding. Hoe kijk jij daar tegen aan? (Zo'n nieuw verzoek is ook arbeid of is dat wat ver gezocht?)
 3. Hallo, Ik ben nieuw op dit forum. Misschien is het vaker aan de orde geweest, maar ik heb een vraag over een EMZ naast een BV: Een paar weken geleden heb ik een bv opgericht om van daar uit mijn ondernemersactiviteiten te verrichten. De belastingdienst heb ik gevraagd om het gebruikelijk loon naar nul te zetten ivm lage omzet en hogere kosten vanwege starter. Het antwoord was dat ik het minimum loon moet betalen (fictief). Direct heb ik alle activiteiten gestaakt in de bv, dat doorgegeven aan de belastingdienst. Een paar dagen later heb ik een eenmanszaak (naast de bv) opgezet. De activiteiten in de bv zijn veranderd naar financiele holding en de eenmanszaak doet de activiteiten die ik oorspronkelijk in de bv zou doen. De namen zijn verschillend ('x bv' en 'eenmanszaak'). Nu vraag ik me af of een holding-bv zonder activiteiten naast de eenmanszaak kan bestaan zonder dat ik dga-salaris moet betalen, ondanks de eerste twee weken met activiteit in de bv? Is er in deze situatie geen verwarring meer mogelijk ivm de activiteiten? Graag hoor ik van jullie!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept