Jump to content

dhijdel

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  financiering
  ondernemingsplannen
  innovatief ondernemen
  expert advies

Company info

 • Location
  Wagenberg
 1. Hoi Ron, Het 'extra geld' komt vanuit opdrachten die zullen binnenkomen gedurende het komende jaar. Het feit is dat onze cashflow niet spectaculair hoog is voor een eventuele uitkoop, maar op jaarbasis kunnen we ons hoofd tot op heden redelijk boven water houden. Mvg
 2. Hallo iedereen, Ik ben nieuw op dit forum en zou graag wat advies ontvangen over het volgende wat bij mij speelt. Sinds 2,5 jaar heb ik samen met mijn compagnon een dienstverlenend bedrijf (Ik hou het graag even anoniem). Nu heb ik onlangs met mijn compagnon gesproken over het feit dat ik geen ambitie meer heb om dit bedrijf met hem voort te zetten. Ik onderneem nu al 10 jaar in hetzelfde vakgebied en ik merk dat de passie waarmee ik ooit met ondernemen ben begonnen weg is. Bijkomend feit is dat ik al jaren een project op wil starten (enigszins gerelateerd in dezelfde branche), maar nooit de tijd had om dit écht door te pakken. Mijn compagnon reageerde op zich best aardig op het slechte nieuws wat ik hem enkele weken ten gehore bracht. Echter, nu is het tijd om knopen door te hakken. Het liefste zou ik mezelf uit willen laten kopen door mijn compagnon, maar als ik dat zou doen, zou ik onvoldoende geld hebben om de komende maanden het nieuwe project/bedrijf op te zetten. Nu stelde mijn compagnon voor om het nieuwe bedrijf als 'project' binnen ons bestaande bedrijf op te zetten. Mijn compagnon zou zelfstandig de huidige business voort zetten en ik zou me 100% gaan focussen op het nieuwe bedrijf/project. Klinkt op zich als een prima deal, want ik zou voorlopig nog gewoon een inkomen ontvangen. We hebben tevens afgesproken dat ik over een jaar het nieuwe bedrijf los mag trekken van het huidige bedrijf zodat ik als enig aandeelhouder door kan groeien. Het enige wat ik ter compensatie zou moeten afdragen is een percentage winstuitkering. Al met al is dit volgens mij een prima deal, maar ik zou toch graag horen of ik iets mis. Is het een slimme constructie? Of moet ik alsnog gewoon stoppen met de huidige onderneming? We moeten nog gaan praten met onze accountant, maar ik hoop via verschillende invalshoeken wat perspectief te krijgen. Alvast dank en een prettige dag.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept