Jump to content

BernieBernz

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • First name
  Bernie
 • Last name
  Bernz
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. Precies ! Beste idee tot nu toe: Een paar pandjes kopen, helft eigen vermogen helft hypotheek. Huurinkomsten wegzetten voor ná 2035 en onderhoud panden. 1 mio gebruiken om nu tot 2035 te leven. In 2035 hypotheken verder aflossen en opnieuw plannen maken.
 2. Ja TwaBla, steekt wel een beetje he :-). Gooi maar op slot.
 3. Leuk om zoveel reacties te lezen. Dank daarvoor. Ik weet niet of ik op een andere planeet woon maar 4.500 euro per maand nodig hebben is niets bijzonders toch? Alle vaste lasten zijn alleen al de 1.600 euro (GWL/Ziggo/verzekeringen/wegenbelasting/maandelijks 1/12 deel gemeente belastingen/mobiel/zorg/levensverzekering) tel het zelf maar eens op voor jezelf. Natuurlijk moet je ook nog rekening houden met een aanslag vermogensrendementsheffing van ongeveer 18.000 euro per jaar. Dus een 1.5 mio moet toch heel wat rendement opleveren om die kosten te kunnen blijven betalen. Vroeger kwam er per maand geld binnen, nu moet je iedere maand plukken. Als je met beleggen aandelen/obligaties oid bedoelt dan wordt dat het zeker niet. Het mooiste zou zijn om een paar pandjes te hebben en die te verhuren rechtstreeks aan Shell oid.
 4. Beste, Ik lees al heel lang mee maar postte nog nooit een bericht. Ik ben 60 jaar en verkocht dit jaar mijn bedrijf. Ik zou niet weten waar ik met mijn lagere tuinbouwschool en geen diploma's ooit nog aan de slag kan of welke bedrijf ik ooit nog kan beginnen? Zomaar weer een nieuw bedrijf beginnen en ook daar succesvol mee te zijn is moeilijk. Er wordt ook vaak gezegd dat alle energie die je ooit in je 1e bedrijf stak je niet nogmaals op kan brengen bij een 2e oprichting. Gezinssamenstelling: man, vrouw (45 jaar) 2 kids van 6. Met de opbrengst kon ik mijn hypotheek aflossen. Echter nu zit ik natuurlijk zonder enig inkomen. Een dikke 1,5 mio netto staat nu op de bank als restopbrengst. Maandelijks is een 4.500 euro nodig om alle lasten en extraatjes te kunnen blijven betalen. Ik kan natuurlijk mijn spaargeld opsoeperen maar dat hou je dan 20 jaar vol. Dan ben je blut. Een nieuw box 3 inkomen zou natuurlijk geweldig zijn. 7 huisjes van rond de 200.000 euro aanschaffen en in de verhuur. Opbrengst 10.000 euro per maand. Ik zou heel graag op een goed idee willen worden gebracht. Dank.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept