Jump to content

Paul Gui

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Begin dit jaar heb ik een fiets gekocht online, bij een geregistreerde Nederlandse B.V., maar blijkbaar heeft de verkoper de fiets niet zuiver verkregen en heb ik een brief ontvangen van de oorspronkelijke eigenaar die zegt dat fiets gestolen is en ik deze moet retourneren. Ik heb zelf wat onderzoek gedaan, ik kom er alleen niet helemaal uit. De laatste update van de burgerlijk wetboek komt uit 1992 alleen daarin worden particulieren die aankopen doen online niet hetzelfde beschermd als in een winkel en het daarom nog maar de vraag is of ik aanspraak zou kunnen maken op derdenbescherming. Art. 3:86 lid 3 sub a geeft duidelijk aan dat ik mijn fiets dus had moeten kopen vanuit een fysieke showroom/winkel of aanspraak te kunnen maken op derdenbescherming. Mijn vraag is dan ook of ik aanspraak kan maken derdenbescherming gezien het feit dat ik de fiets online gekocht hebt? Bestaat hier jurisprudentie over van vergelijkbare gevallen?
 2. Bedankt voor jullie reacties. @Norbert BakkerDe motivatie bestaat uit een aantal ongefundeerde aantijgingen over mijn functioneren. Er staat niks op papier qua afspraken. @Highio De BV bestaat al 11 jaar. Nee, ik ben niet gecompenseerd voor het jaar alleen draaien. Het was nog een sabbatical, nog bedenktijd. De afspraak was dat mijn compagnon uitgekocht zou worden. Op wat voor manier verhoudt mijn inzet zich tot de aandelenverhouding? @StevenK Heb je misschien een paar pointers wat eventuele mogelijke oplossingsrichtingen zouden kunnen zijn?
 3. Hi, ik heb samen met een compagnon een BV. Ik heb 30% en mijn compagnon 70%. Nu draai ik de zaak het afgelopen jaar alleen, afgesproken was dat mijn compagnon zou uittreden onder nog nader te bepalen voorwaarden. Alleen heeft mijn compagnon zich na een jaar thuiszitten bedacht, en heeft hij een buitengewone algemene vergadering belegd met het doel mij te ontslaan als bestuurder en om mijn arbeidsovereenkomst te beëindigen. In de statuten staat opgenomen dat er bij een meerderheid van 2/3 van de stemmen een besluit genomen kan worden. Wat kan ik doen om mijn ontslag te voorkomen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept