Jump to content

koeno100

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • Country
  Netherlands

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Ik heb de cursus afgetrokken volgens "Voedsel, drank, genotmiddelen, representatie, congressen, seminars, studiereizen (inclusief reis- en verblijfkosten), e.d." in de volgende link: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/zakelijke_kosten/aftrek_van_kosten De cursus was ook bedoeld ter verrijking van mijn bestaande kennis als musicus met als doel om op mijzelf beter op de markt te plaatsen en beter te presteren.
 2. Ik word voor huiswerkbegeleiding ingehuurd, bij gitaarles en bijles lever ik direct aan particuliere klanten. Uurtarief wisselt. Gitaarles 30 per uur, huiswerkbegeleiding 15 per uur en bijles 20 per uur. Waar/hoe zou ik dat kunnen laten toetsen? Wat betreft je vermoeden, op dit moment zit ik in mijn tweede tussenjaar. September 2019 begin ik met een studie en krijg ik studiefinanciering, waarna mijn werkzaamheden ook zullen afnemen.
 3. Eerder de check gedaan, daar kwam toen ja uit. Echter wist ik mijn omzet toen niet en nu ben ik volgens alle categorieën ondernemer behalve bedrijfsomvang dus kan ik gewoon als particulier aangifte doen. Maakt het een stuk makkelijker, thanks!
 4. Nee, alleen de inkomsten uit mijn eigen "onderneming". Ik heb afgelopen jaar Q2, 3 en 4 omzetbelasting aangegeven. Pas januari dit jaar kwam ik er achter dat ik de KOR kon toepassen. Zijn er verschillende soorten? Ik ben ZZP'er dus de IB die ik wil invullen is voor een onderneming. Nee, wist ook niet dat deze er was om eerlijk te zijn! Als ik er zo even doorheen scrol had ik die misschien wel door moeten nemen...
 5. Heel fijn bestandje, maakt het gelijk een stuk overzichtelijker en eenvoudiger! Verder zijn alle facturen aan het eind van het jaar betaald, heb ik zelf ook alles betaald en ik heb verder geen apparaten oid aangeschaft die langer dan een jaar meegaan en die ik zou moeten afschrijven. Verder is het totaal wat ik aan kamerhuur heb moeten betalen hoger dan mijn winst, dus ben ik er vrij zeker over dat ik al mijn winst heb opgemaakt in 2018. Ik heb dat Excel bestandje als volgt ingevuld. Klopt dit een beetje naar wat ik heb gezegd? https://imgur.com/qtwwyW5
 6. Het is niet per se dat het mis gaat doordat er in het programma iets fout gaat, maar eerder dat termen als "vaste materiële activa" en "liquide middelen" etc. mij heel weinig zeggen waardoor ik geen idee heb wat ik waar in moet vullen.
 7. Sinds 2 april 2018 sta ik als ZZP'er ingeschreven bij de KvK. Mijn bedrijfsactiviteiten bestaan hoofdzakelijk uit: gitaarles, huiswerkbegeleiding en bijles geven. Ook ben ik actief als muzikant, maar de opbrengsten daarvan (minder dan €100) in het boekjaar zijn allemaal via een gageverklaring verlopen (en de inkomsten zijn dus eigenlijk onkostenvergoedingen). Nu moet ik voor het eerst IB aangifte doen en het lijkt allemaal maar zwarte magie. Dit zijn de gegevens die ik in m'n administratie heb verzameld: ik heb in totaal €4.149,50 aan opbrengsten en €643,25 aan uitgaven, waarvan €97,79 aan advertenties, €50 voor de KvK inschrijving, €191,46 aan materiaal voor mijn gitaarlessen en administratie (boekjes, snaren, zakelijke agenda, kantoorartikelen) en €304 voor een muziekcursus waar ik deel aan heb genomen (Totale kosten waren €380, dus 80% van het totale bedrag genoteerd volgens de regel .) Ik heb geen gescheiden privé en zakelijke rekening, en in principe heb ik alle winst privé uitgegeven aan kamerhuur, onkosten, etc. Van al deze gegevens heb ik een mooi overzichtje, maar bij het invullen van het IB formulier gaat het mis. Ik heb de getallen bij winst-en-verliesrekening als volgt ingevuld: https://imgur.com/BGkctRa https://imgur.com/s11vDNN Hoe moet ik vervolgens de activa en passiva invullen? En moet ik dan het volledige winstbedrag invullen bij "privéontrekkingen in geld" gezien ik de winst direct voor privé doeleinden gebruik? (Ik heb de volledige winst in 2018 op gemaakt) De rest van de aangifte kom ik denk ik wel uit.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept