Jump to content

Timmesen

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  T
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
  internationaal ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

 • Location
  Haarlem
 1. Even een update die wellicht perspectief kan bieden voor mensen in een gelijke situatie: Ik ben ondertussen 1.5 maand verder. Ik heb om de paar dagen mailwisseling met het incasso bureau over de verschillende dossiers. Inhoudelijk lijkt het bureau niet goed op de hoogte, de contactpersonen maken daardoor af en toe fouten in hun redenatie. In de meeste reacties worden wat (halve) argumenten genoemd en wordt vervolgens gedreigd met rechtsgang en getuigenissen maar tot op heden is dat niet concreet gemaakt. Een maand geleden werd ik zelfs bedreigd met een faillisementsaanvraag als ik niet zou betalen, compleet met vooringevulde conceptstukken. Nadat ik aangegeven heb niet gestopt te zijn met betalen maar enkel de door mij betwiste facturen niet betaal heb ik hier niets meer van gehoord. Ik zal af en toe een update plaatsen.
 2. Er is geen vrijwilligerscontract. In festivalland helpen veel vrijwilligers mee in ruil voor een kaartje en consumptiemunten. Ik zal overwegen in de toekomst hier een standaardcontract voor te gebruiken of iets op te laten stellen. De leverende partij werkt niet met bestelbevestigingen of afleverbonnen. De bestellingen zijn via email gedaan; er is meer gefactureerd dan via email is besteld, er wordt niet gespecificeerd met leveringen/leverdatum en ik heb geen antwoord gekregen op mijn vraag op welke bestellingen de facturen zijn gebaseerd.
 3. Dat klopt, al heb ik hier wel meerdere pogingen toe ondernomen. In de administratievoorwaarden van de STAK zit een decertificeringsclausule waar de ZZPers het niet mee eens zijn, daardoor willen zij het overdrachtsdocument niet tekenen. Ik wil deze administratievoorwaarden niet wijzigen maar ben onverminderd bereid geweest de certificaten te leveren (en ben dat nog steeds).
 4. Ik heb nog geen ervaring met rechtzaken, vandaar dat ik niet goed de inschatting kan maken wat voor financiële gevolgen het heeft als iets voorkomt of de tijd die er in gaat zitten. Het advies krijg ik van een vriend die zelf zijn handen vol heeft met zaken van zijn kantoor, vandaar dat ik me niet enkel op hem wil beroepen. Ik ben ook niet op zoek naar bijstand of bevestiging van de (on)juistheid van claims. Ik vraag me met name af of er ondernemers zijn die ervaring hebben met ZZPers die zonder overeenkomst factureren en incassobureaus inschakelen en wat hier dan verstandig is om te doen.
 5. Dag Bob, Er wordt gedreigd met dagvaarding, die dreigingen zijn nog niet uitgevoerd. Mijjn juridisch adviseur gaf aan dat het wenselijk is om het incasso bureau te overtuigen dat een rechtzaak weinig kans van slagen heeft zodat we daar geen kosten voor hoeven te maken.
 6. De redenen verschillen: - Ik heb Twee ZZPers naast hun maandelijkse vergoedingen certificaten van een nieuwe onderneming toegezegd als dank voor de goede bijdrage die zij hebben geleverd aan de ontwikkeling van mijn eenmanszaak. Door goed werk via deze eenmanszaak heb ik aandelen in een nieuw bedrijf verkregen waar ook investeerders in hebben geinvesteerd. Deze certificaten worden uitgereikt door een door mij opgerichte STAK die tussen mijn Holding en WM zit. Besprekingen over de voorwaarden van de STAK zijn stukgelopen waarna de ZZPers de waarde van deze certificaten cash op factuur proberen te vorderen. Dat was niet overeengekomen / niet de bedoeling. Dat is 1 🙂 Verder heeft een ZZPer waarmee ik de samenwerking heb beeindigd wegens onbehoorlijk gedrag naar vrouwelijke collega's alle uren die zijn vrouw als vrijwilliger (veel vrijwilligers in festival land) heeft meegeholpen op festivals in rekening gebracht via zijn eenmanszaak. Geen enkele toezegging van dien aard overeengekomen. True story. Als laatste heeft een leverancier en bekende van bovenstaanden een kleine levering die volgens mijn administratie onjuist is ondergebracht bij hetzelfde incasso bureau. De onjuistheid van de factuur heb ik ruim tevoren aangegeven, hier heb ik verder geen reactie op gehad. Shoot 😉 -
 7. Afgelopen jaar heb ik de samenwerking verbroken met een aantal ZZP-ers. Ik ontvang op dit moment via een (hetzelfde) incasso bureau vorderingen van facturen van verschillende ZZPers mbt ( om dit topic eenvoudiger te maken) niet bestaande overeenkomsten. Er lijkt sprake te zijn van kwade wil en via bronnen heb ik vernomen dat deze ZZPers proberen aan te sturen op mijn failissement. Naast dat het mij vele uren kost het incasso bureau te overtuigen dat deze vorderingen berusten op niet bestaande overeenkomsten (ik heb de facturen tevens betwist) ervaar ik druk door de dreigende brieven/dagvaardigingen/juridische kosten. Kan ik mij verdedigen tegen deze ZZPers door bijvoorbeeld onkosten in rekening te brengen voor de uren die ik hier aan heb moeten besteden of door een aanklacht in te dienen wegens factuurfraude oid?
 8. Bedankt voor je reactie Willen! Er is geen sprake van drag en tag, slechts een aanbiedingsplicht. Ik hou rekening met bezwaar, gezien ik slechts een deel van mijn aandelen wil verkopen en een extra aandeelhouder niet zomaar gewenst zal zijn. Gezien het bedrijf veel potentie heeft maar tot op heden een lage omzet vrees ik dat als ik mijn aandelen te koop aanbiedt de zittende aandeelhouders het voor een lage waardering zullen proberen over te nemen. Is dit mogelijk, ook al heb ik een koper die een (veel) hoger bedrag biedt dan wat de zittende aandeelhouders bieden? Ik denk er daarom over om 2% van mijn aandelen te verkopen. Ik heb een koper die 10K daarop biedt (dit is ook de prijs per aandeel die ik graag ontvang en waar ik meer interesse voor heb). Ik wacht de reactie af van de overige aandeelhouders. Indien die niet wensen gebruik te maken van de verplichte aanbieding, verkoop ik de aandelen. Sta ik daarna sterker als ik 20% van mijn aandelen verkoop voor 100K en de aandeelhouders dan ineens de optie tot koop willen gebruiken voor een lagere waardering? In de AHOVK staat dat een nieuwe partij slechts aandeelhouder kan worden indien hij onderdeel wordt van de AHOVK. Betekent dit dat hij kan bijtekenen of moet er dan door iedereen een nieuwe AHOVK worden opgesteld? Mvg
 9. Dag collega's, Ik zoek wat informatie op tot strategisch inzicht te komen. Ik heb mogelijkheden om mijn aandelen te verkopen in een BV met meerdere aandeelhouders. De statuten / AHOVK laten dit toe. 1: Is vaststelling van de waarde van aandelen door een accountant verplicht? Dit kom ik op veel plekken tegen. 2: Indien verplicht, hoe gaat men om met de verschillende waarderingsmethodes? Zoek je een accountant die een voor jou gewenste methode wil bevestigen? (in geval van lage huidige winst, groot potentieel) Hoe werkt het met conflicterende uitspraken? 2: Mag van deze waarde worden afgeweken qua vraagprijs / geboden prijs? 3: Mogen aandelen verkocht worden voor verschillende waardes (met weinig of geen tijd tussen de verkopen) Ik zal me uiteraard professioneel laten begeleiden bij eventuele uitvoering. Bij voorbaat dank.
 10. Dag Joost, Bedankt voor je reactie. De waarde kan grof onderverdeeld worden in: Gunstige startpositie: We nemen de inventaris onder gunstige voorwaarden over van mijn partners in een andere BV voor een som van 80K. Een dergelijke setup in operationele conditie (= rigging) kost je gauw 250K. Tevens nemen we een voor Amsterdamse begrippen erg gunstig huurcontract over. Deze waarde kunnen we aantonen aan investeerders maar niet weergeven op de balans lijkt me? Omzet: Er is in de maanden aanloop acquisitie gedaan. Een aantal productiedagen (met 3k winst na aftrek alle kosten) per maand wordt vanaf volgende week in gang gezet. Tevens laten 2 van de 3 founders eigen producties uitvoeren in de fabriek. We onderhandelen nu hoe we deze opdrachten contractueel kunnen vastleggen voor langere termijn. Groet, Tim
 11. Dag Collega's, Met drie founders richten wij deze week een nieuwe B.V. op. Deze neemt de inventaris van een oude fabriek over. De drie founders vormen het management. De founders brengen kennis, netwerk en een substantieel aantal klanten. We zijn in gesprek met verschillende investeerders om een totaal van 450K op te halen (250K in lening, 200K in equity = 19,6%) We willen een specifieke strategische investeerder het aanbod doen om per direct een investering van 100K te doen en daarmee een groter percentage (Seed 1) aandelen te krijgen. De eerste investering is voor ons belangrijk om de overname af te kunnen ronden. Is hier bezwaar tegen? Kunnen we deze investeerder eventueel al tijdens de oprichting laten deelnemen? Kan dit uberhaupt gezien de investeerder geld inbrengt en de founders dat niet doen? Indien geen bezwaar, is er een logische periode om te wachten alvorens de nieuwe ronde investeerders deel te laten nemen? Graag jullie ervaringen, Hartelijke groeten, Tim
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept