Jump to content

Jappie88

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  partner-site

Register

 • You are:
  student
 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  financiering
  internationaal ondernemen
  columns en algemene informatie
 1. Hallo allemaal, Dien ik bij mijn laatste inkomstenbelastingaangifte de balans nog in te vullen bij de aangifte gezien alles naar 0 weggeboekt wordt in verband met de stakingswinst? Ik zie dat de velden nog wel ingevuld kunnen worden.
 2. Duidelijk, Nu is door het maken van de verkoopfactuur reeds de btw afgedragen via kwartaalaangifte en het bedrag al geboekt als betaling vanaf prive naar zakelijk. verkoopfactuur geboekt op een aparte grootboekrekening die daardoor -12k kwam te staan en de btw werd berekend door snelstart voor de aangifte. Zegmaar Verkoopfactuur (9917,36 excl / 2082.64 af te dragen btw) 12.000 incl. BTW Heb hem nu voor het betalen van de BTW als betaald geboekt via KAS Grootboekrekening KAS staat nu op -12000 Die 12k schuld (nog te betalen van prive aan zakelijk) heb ik vervolgens uit de grootboekrekening KAS geboekt(Deze grootboekrekening staat op de kolommenbalans nu op -12k) en weggeboekt bij de prive opnames omdat ik het bedrag aan het bedrijf moet betalen. Waarschijnlijk hoeft dit laatste niet of moet dit anders? Omdat de 12k op de stakingswinst berekend moet worden. Ik heb dit zo gedaan omdat ik via een memoriaal boeking niet een verkoopfactuur kon wegboeken. Omdat als je een factuur inboekt je dit via een balans rekening moet betalen. (KAS/BANK) Voor mijn gevoel is het niet correct als de verkoop van de auto eerst op de kolommenbalans naar voren komt als winst over dit boekjaar, en daarna nog eens bij de stakingswinst wordt gedaan. Dat zou voor mijn gevoel namelijk dubbelop zijn. Voor mijn gevoel moet je op de balans enkel een verhoging van de af te dragen btw en de afgedragen btw zien. En daarna wordt het bedrag excl. BTW meegenomen naar de staat voor de stakingswinst waar je hem wegstreept tegen de huidige boekwaarde en daar een boekwinst / verlies overblijft waarop je vervolgens de MKB winstvrijstelling toepast en het resultaat is de stakingswinst (minus stakingsaftrek). Wat bij mij dan waarschijnlijk op 0 of nihil komt 😂 (nog niet berekend) Heeft iemand de gouden tip hoe ik dit moet wegboeken?
 3. Mijn bedrijf is gestopt in 2018, op de balans stond nog een auto en die is verkocht aan prive voor de gemiddelde prijs op de anwb koerslijst. Dit is ook het enige op de balans. Geen voorraden / geen lijfrijnte of andere goodwill zaken of spullen. Altijd gewerkt op prive PC en dus ook geen zakelijke spullen, puur uren gemaakt. Zou voor mijn beeldvorming graag weten hoe dit weggeboekt moet worden, voor 2018 is er nog gewoon een winst gemaakt en daarnaast is het bedrijf dus gestaakt aan het eind van 2018. Maak ik hiervoor een memoriaal boeking? Moet ik voor 2018 nog afschrijven? Of de totale waarde meenemen naar stakingswinst? Heb een verkoopfactuur aangemaakt en de btw al afgedragen in het laatste kwartaal, heb hiervoor een boeking gemaakt dat het verkoopbedrag naar prive is onttrokken (net als andere geld opnames van zakelijk naar prive) De balans: 210 transportmiddelen beginwaarde op balans 15056,98 215 totaal afschrijving transportmiddelen tot nu toe 4598.38 (zou normaal 2411.40 afschrijven voor 2018, 3e jaar 20% (1e jaar was niet volledig)) Huidige waarde voor verkoop en evt. afschrijving 2018 15.056,98 - 4598,38 = 10458,60 Verkoop auto naar prive 12000 incl btw (9917,36 excl / 2082.64 af te dragen btw) Als je nog wat info nodig bent, laat het even weten. Dank voor het advies!

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept