Jump to content

unborn

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Karlijn
 • Last name
  D
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Toch heeft DHL BTW gerekend zoals je hier kan zien:
 2. Nogmaals erg bedankt Marco! Ik heb nog een laatste vraag. Ik heb 2 keer 21 euro moeten betalen aan de ABN AMRO om een bedrag over te maken naar het buitenland (buiten de EU). Kan ik 21% BTW hierover aftrekken?
 3. Bedankt voor je reactie Marco. De btw nummer zie ik niet terug op de pakbon die bol.com aan mij levert. Ik zie alleen het aankoopbedrag, ook niks over BTW. Dus ik neem aan dat het gewoon bij 1a wordt gerekend. Ik hoop dat het correct is. Punt 3: Ik denk niet dat het hier om invoer btw gaat, maar een dienst die DHL aan mij heeft geleverd. Ik kan het verkeerd hebben hoor. Factuur is zo opgedeeld: Duty 25.11 EURO VAT 257.90 EURO Total extra charges/disbursements: 14.50 + 3.05 aan BTW = 17.55 EUR in totaal <-- dit laatste komt op elk DHL factuur terug en is altijd hetzelfde bedrag. Het gaat hier dus om de 3.05 EUR. Moet ik het in dat geval alsnog bij 4a en 5b invullen?
 4. Goedemiddag, Zou iemand mij kunnen helpen met een aantal vragen over de aangifte omzetbelasting? 1) Ik ben een Nederlands ondernemer en ik verkoop op bol.com zowel aan Nederlandse klanten als aan Belgische klanten. Soms zit er een klant tussen die zijn bedrijfsnaam bij de bestelling heeft ingevoerd en uit België komt. Ik weet echter bijna zeker dat er gewoon 21% Nederlandse BTW aan de klant wordt gerekend. Moet je in zo'n geval de BTW gewoon invullen bij 1a binnenlandse leveringen? Of hoort het bijvoorbeeld bij post 3a Leveringen naar landen buiten de EU (uitvoer)? 2) Ik betaal een aantal kosten aan bol.com waar btw over wordt gerekend: bemiddelingsbijdrage, verzendkosten, opslagkosten etc. Kan ik deze btw gewoon terugvragen onder 5b voorbelasting? 3) Ik heb via China geïmporteerd met DHL. Op de customs duty/vat invoice van DHL staat een bedrag waarover ik ook btw heb betaald. Het bedrag staat onder ''disbursement''. Waarschijnlijk is dat zoiets als administratieve kosten. Kan ik dat BTW bedrag ook aftrekken onder 5b voorbelasting? Alvast erg bedankt voor jullie tijd en hulp!
 5. Hallo forumleden, Misschien kan iemand mij helpen met het volgende vraag. Er was namelijk niet veel te vinden op het internet. Ik woon in Nederland en ik moet belastingaangifte gaan doen in België omdat ik boven het drempelbedrag ga komen. Daarvoor moet ik mijn bedrijf ook in België registreren (liefst eenmanszaak) natuurlijk. Ik heb heel wat gegoogled en de regels zijn mij nog steeds niet duidelijk. Weet iemand wat de vereisten zijn om een eenmanszaak te starten in België? Klopt het dat ik een verblijfsvergunning nodig heb en ook daar gevestigd moet zijn? Zijn er andere vereisten die het moeilijk gaan maken? Bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept