Jump to content

Chandy

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Country
  Nederland
 • Email
  bchandy11@gmail.com
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  31-35
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  internationaal ondernemen
  expert advies
 1. Beste allen, Voor mijn client in Azië heb ik voor hun drukwerk en huisstijl ontwerpen. De client zijn ook de ondernemer. Dit heb ik voor hun factuur zonder btw gemaakt. De vraag is: voor btw aangifte moet ik bedrag bij 3a (doormij verrichte leveringen Buiten de EU) invullen. Ik heb de test bij de website van de Belastingdienst ingevuld. De resultaat is dat, ik hoef deze dienst niet aan te geven in de btw aangifte. Maar ik ben niet zeker. Als, nee, hoe moet ik met omzet van buiten de EU landen hanteren? Graag een advies, Chandy.
 2. @Roel J Ik moet dus dit bedrag apart aangeven op mijn IB aangifte als een inkomen uit buitenland, klopt dat?
 3. Beste Allen, Mijn neven werkzaamheden is het ontwerp van het social media en andere reclame voor de klanten zowel in Nederland als buiten de EU landen. Voor de klanten buiten de EU landen heb ik de factuur gestuurd met btw 0%. Ik heb gelezen op de website van de BD, Ik hoef deze omzet niet aan te geven op mijn btw-aangifte en ook voor de ICP-aangifte. https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/diensten_in_en_uit_het_buitenland/ Ik vraag me af, hoe kan ik deze omzet aangeven. Of het is alleen bijhouden in de administratie als omzet is voldoende. Graag wil ik een advies van jullie horen. Alvast bedankt.
 4. Beste Allen, Ik ben nu bezig om export bedrijf te gaan beginnen. Ik ga de goederen vanuit Holland naar buiten de EU landen(Asia) exporteren. Ik koop de goederen met btw in. Bij het exporteren breng ik met btw 0% in dat weet ik al. Maar ik ben zeker; kan ik dan de btw van inkoop terugvragen. Alvast bedankt voor de antwoord/advies.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept