Jump to content

Menne1

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are:
  ondernemer
 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 1. Volgens mij niet zulke relevante vragen. Toch wat antwoorden. BV is niet zo zeer opgericht voor direct financieel voordeel maar vooral met oog op risico’s en aansprakelijkheid. Geen holding structuur. Vraag over werk door dochter is inderdaad niet relevant vanwege de wel heel weinige werkzaamheden die ze zal verrichten.
 2. Ik heb (als dga) een camperverhuur bedrijf (BV) met een aantal campers. Ik besteed minder dan 200 uur per jaar hieraan en val hiermee onder de €5.000,- loonregeling. Ik weet inmiddels dat als ik een camper in privé neem dat ik (naast BTW afdracht) dividend zal moeten betalen over de dagwaarde minus de waarde die in de balans staat. Gaat dit goed? Of moet dit eerst als loon gezien worden en zal er dus loonbelasting over betaald moeten worden. Mij lijkt van niet, maar check het toch even met je voor ik een beslissing neem. Ik begrijp inmiddels dat als ik een camper van de BV voor bijvoorbeeld een vakantie privé ga rijden ik de werkelijk gereden km’s moet vermenigvuldigen met een km-prijs volgens economische waarde (ik reken naar klanten €0,29/km boven de vrijstelling) en dat bedrag als inkomen moet opgeven voor de loonbelasting (zijnde loon in natura). Weet u of deze bijtelling dan losstaat van de eerder genoemde €5.000,- of dat dit hier binnen valt. Of wel, zeg ik werk 200 uur a €22,- (uur tarief bij €45.000 gebruikelijk loon bij 2080 werkbare uren per jaar) is €4.400 (geef mezelf geen loon) en rij voor €1.000 privé met de camper. Gaat het gebruikelijk loon dan €5.400 (en komt dus boven de €5.000) of blijft het de €4.400 met alleen loonbelasting voor de €1.000,- en kom ik er dus niet boven? Mijn dochter wil wel wat bijverdienen en kan voor mij prima de campers in orde maken voor vertrek. Kan ik me aanmelden om loonheffing te betalen en haar in dienst nemen? Of werkt die bij directe familie anders? Ik kan haar anders ook betalen via payrol.
 3. Wat ik niet kan vinden is of ik een melding moet doen, toestemming moet vragen en of ik wel of niet aangifte loonheffingen moet doen (€0,-) (en dus het formulier "Melding Loonheffingen Aanmelding Werkgever" moet invullen). Voor de helderheid de bv is eind maart 2019 opgericht met terugwerkende kracht 1 januari (geruisloze inbreng vanuit eenmanszaak).
 4. Helder antwoord waar ik zeker iets mee kan. Dank je wel!
 5. Ik ben fulltime in dienst bij mijn werkgever waar ik geen enkel belang in heb. Daarnaast heb ik een bv waar ik dga in ben. Ik werk hier zo’n 200 uur per jaar voor. Welke gevolgen heeft dit voor de loonbelasting voor de dga? Kan ik deze op nul stellen omdat loonbelasting al via werkgever wordt betaald?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept