Jump to content

StarterM

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 1. Beste Highio, De grootaandeelhouder bied deze 3% aan. Na 5 jaar zullen de directeur B en persoon C het merendeel in handen hebben. De waardering van het bedrijf heb je redelijk goed ingeschat. Momenteel ben ik in dienst bij 1 vd werk BV's.
 2. Het loon kan dan toch de min. 45k zijn. In het concept managementovereenkomst is opgenomen twee jaar doorbetalen bij ziekte. Het enige hiaat wat erin staat is dat er een "opzeggings" termijn van 6 maanden is. Dus bij ernstige ziekte kan er na 6 mnd geen inkomen zijn. Na opzegging worden de aandelen retour genomen tegen de waarde van het vorige boekjaar. Hier zit dus een risico in, zeker als er iets gebeurt in de eerste 5 jaren. Wat is er nog meer niet zaligmakend aan een management overeenkomst? Heeft dat ook betrekking op de dba wetgeving?
 3. Bedankt voor jullie antwoorden Norbert en Joost. De gestelde 3% is voor mij dan een net niet oplossing. Gezien de investering voor het krijgen van de 3% zal ik te lang bezig zijn om deze eruit te krijgen, aangezien er over 5 jaar een nieuwe investering gedaan dient te worden. Als ik nu 5% van de aandelen kan kopen kan ik dan wel de voorgestelde constructie handhaven?
 4. Ik wil alvast een historie opbouwen qua jaarcijfers, zodat ik kan aantonen dat de bv winst behaald. Het doel hiervan is dat als ik over 5 jaar meer aandelen wil kopen, welke dan waarschijnlijk nog deels gefinancierd dienen te worden makkelijker bij de bank of andere financierder kan aankloppen.
 5. Beste, Onlangs ben ik benaderd door mijn huidige werkgever om 3% aandelen te kopen in de zaak. De zaak is opgebouwd uit diverse werkmaatschappijen waarboven 1 holding staat welke in bezit is van alle aandelen. Het aandelenpakket is verdeeld over 3 houders t.w. A heeft 60%, B heeft 25% en C heeft 15%. A wil over 5 jaar alles verkopen en gaan genieten van zijn oude dag. De cijfers van de zaak zijn verder in orde en ik heb een directe lijn met de directeur (B). Elk jaar wordt er dividend (circa 80-90% van de winst) uitgekeerd, welke gemiddeld ligt tussen de 400k en 600k. Nu komt de vraag aangezien ik geen aanmerkelijk belang heb is de verstandigste keuze om dit via privé te financieren en in loondienst te blijven. Echter zal ik een gedeelte moeten financieren om nu in te kunnen stappen. Graag wil ik alvast een historie opbouwen voor over 5 jaar als ik meer aandelen (7%) wil kopen, welke dan ook deels gefinancierd zal moeten worden via een bank of andere instelling. Kan ik nu een bv oprichten voor deze 3%, uit dienst treden en maandelijks een fee factureren zodat ik jaarcijfers kan opbouwen. Hierbij kan ik mijn dga salaris zetten op het gestelde minimum van € 45.000,-, zodat er het e.e.a. overblijft voor de gezonde opbouw van de bv. Uiteraard begrijp ik dat er vaste kosten zijn aan de bedrijfsvoering van een bv echter zie ik dit als een investering voor de verder opbouw voor straks. Is het bovenstaande fiscaal mogelijk? Heeft deze opbouw nog een conflict met de dba-wet? Mocht er meer informatie nodig zijn dan hoor ik het graag. Alvast bedankt.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept