Jump to content

Paul999

Junior
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine
 • First name
  Paul
 1. Ok ik heb een goede kennis waar ik dit mee besproken heb die deze tactiek met succes toepast. De sites die hij beheert zijn ook niet klein, denk honderd duizenden / miljoen+ bezoekers per maand - in de Amerikaanse markt. Maar ik denk dat jouw kijk wijst naar mijn punt over "hoe je het op de juiste manier moet doen"... "De links moeten komen van relevante bedrijven die raakvlak hebben met de site waar de link naar toe gaat" Dat klopt, en dat is ook mogelijk met deze tactiek wanneer het op de juiste manier gedaan word. Ik koop alleen sites die daar aan voldoen. "En de 3de reden is dat als die site gestopt is, dan was daar een reden voor" Ik heb niks gezegd over sites kopen die gestopt zijn. Dat ga ik niet doen. Ik ga bestaande websites kopen die nog gewoon live zijn, maar waar wellicht niet veel meer mee gedaan word waardoor de beheerders eerder open staan voor een verkoop.
 2. Ok je hebt gelijk, ik was te voorbarig met mijn aannames. Misschien kan je uitleggen hoe je het 100% zeker weet? Wat je ervaring er mee is en hoe je de gekochte site/s naar jouw site geredirect had, en hoe dat nadelig uitpakte - daar kan iedereen van leren dan, ik ook.
 3. Precies, er zijn legitieme scenarios voor het redirecten van websites. Ik ben me er van bewust dat er ook misbruikt van word gemaakt, vooral met geëxpireerde domeinen, en daar komt waarschijnlijk de kijk van Rik en Markilanosz vandaan. Ik heb de Belastingdienst een brief gestuurd met dezelfde vraag die ik hier stelde over of ik de aanschaf van dit soort sites als kosten kan nemen, zodat ik het zwart op wit heb en niet later voor een onverwachte onaangename verassing kom te staan.
 4. Ja, ongetwijfeld omdat je dat ergens gelezen hebt i.p.v. uit ervaring, of omdat je niet de kennis hebt over hoe je het op de juiste manier moet doen.
 5. Na het lezen van een andere discussie over "Website & investeringsaftrek" waar soortgelijke scenario's besproken werden heb ik contact opgenomen met de 2 fiscale adviseurs die daar hun inzicht deelden over wanneer websites investeringen of kosten zijn. Ter referentie voor anderen hier, en voor toekomstige Googlers die ook baat hebben bij deze info zijn hier hun antwoorden op de vraag die ik hier ook stelde: 1. "Een duidelijk voorbeeld van een website zonder economische functie. Dit valt gewoon onder marketingkosten."- Joost Rietveld 2. "Wat betreft jouw vraag, feitelijk ga je deze websites gebruiken als een soort doorverwijzen naar jouw eigen website. Jouw eigen website is een investering en daar moet op afgeschreven worden. De websites die je koopt zijn kosten - je gaat daar namelijk geen klanten genereren. Het lijkt mij dan ook dat je die kosten gewoon in een keer kunt nemen (dus niet activeren). Jouw conclusie lijkt mij dan ook juist." - Dennis van Dijk
 6. Nee ik gooi het natuurlijk niet weg, net zoals ik links die ik naar mijn website bouw niet verwijder - dat zou natuurlijk stom zijn. Maar het punt is dat het een vorm van links bouwen is. Het gaat dus niet om de website zelf, daar blijft niks zichtbaars van over - want ik redirect de pagina's van de websites die ik koop naar relevante pagina's op mijn eigen site.
 7. Ja deze techniek werk prima, wanneer je het op de juiste manier doet. Maar ik beschreef dat niet om over SEO een discussie te starten. Mijn vraag gaat over of website aanschaffingen met dat doeleinde af te schijven zijn als kosten i.p.v. investeringen.
 8. Hallo, voor zoekmachine optimalisatie doeleinden wil ik oude content websites die veel links hebben gaan kopen. Die websites redirect ik dan naar mijn eigen website, zodat de links van die websites aan mijn eigen website worden toegeschreven wat mijn zoekmachine posities dan ten goede komt. Ik koop dus geen websites met de intentie om ze te beheren, verder op te bouwen of om geld met ze te verdienen. Ik koop ze enkel en alleen om ze in hun geheel te redirecten naar mijn bestaande website zodat deze hoger in Google komt te staan - een vorm van zoekmachine optimalisatie dus. Mijn vraag is: Kan ik websites boven de €450 die ik met dit doeleinde koop afschrijven als kosten i.p.v investeringen? Ik behaal namelijk niet direct economisch voordeel met de websites die ik koop. Het zijn slechts kosten voor de promotie/zoekmachine optimalisatie voor mijn bestaande website. Een relevante discussie op HigherLevel waar een dit onderwerp ook ter sprake kwam: "Een website als investering of kosten afschrijven ligt iets complexer. Beslissend is of met de website beoogd wordt economisch voordeel te behalen." - https://www.higherlevel.nl/forums/topic/41833-website-investeringsaftrek/

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept