Jump to content

Nora Flaar

Junior
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Address
  boegbeeld, medemblik, noord-holland, 1671 TB, Netherlands
 • How did you find us:
  via een kennis

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  internationaal ondernemen

Vision

 • I'm looking for people who
  Ervaring hebben met nieuwe producten vermarkten en internationaal opereren.
 1. Beste Steven, hartelijk dank voor je reactie, het heeft me weer wat richting gegeven. Vandaag even gebrainstormd met de accountant en de eerste contacten gelegd met een fiscalist met ervaringen op dit gebied. Langzamerhand begint het steeds meer vorm te krijgen! Fijne avond, Nora.
 2. Beste lezers, mijn 2e topic hier omdat ik weer wat stappen verder ben met mijn mogelijke samenwerking. Ik heb een nieuw karakter ontwikkeld voor de toeristische sector; een soort Nijntje zeg maar. Dit is begin 2018 op de markt gebracht en loopt aardig, er zijn verschillende verkooppunten en producten. Nu heb ik een betrouwbare investeerder aan de haak geslagen in Taiwan, deze wil helpen met goedkoper laten produceren maar nog belangrijker; deze wil de exclusieve verkoop doen in Azië. Allemaal leuk en dat wil ik zeker gaan regelen maar hoe pak ik het aan? Is het verstandig dat ik een nieuwe BV opzet voor Azië waar ik bv 51% aandeelhouder ben en zij 49%? Wat zijn de voors en tegens als ik het via zo'n BV laat gaan en wat zal de BV gaan doen? Ik wil ze een licentie gaan laten kopen om mijn producten te mogen verkopen, bv een contract voor 5 jaar met een minimale opzegtermijn. Wat zou een reel bedrag kunnen zijn voor zo'n licentie? Verder dan per verkocht product een royalty, het lijkt me dat dit om kleine bedragen dient te gaan. Veel kleine bedragen maken voor mij toch een mooie eindprijs en maakt het voor hen aantrekkelijker om zich goed in te zetten voor de verkoop. Het ontvangen van deze bedragen zullen dan via mijn eigen bedrijf gaan en niet via die op te zetten nieuwe BV. Vandaag heb ik ook een gesprek met mijn accountant over de mogelijke stappen maar ben zeer benieuwd welke reacties ik hier kan krijgen. Alvast bedankt!
 3. Niet aan gedacht om het gesprek opnieuw te beginnen. Eerder kreeg ik al het 'onderste uit de kan' volgens hen maar met de nieuwe ontwikkelingen willen zij ook vast de boel opnieuw bekijken. Bedankt!
 4. Hele goede tips, dank je wel. Inderdaad zoveel mogelijk in eigen beheer houden dus. Zal er zeker van maken dat dat gebeurd, ik wil de boel nog niet verkopen dus dan inderdaad zorgen dat ik er geen spijt van ga krijgen. Thanx!
 5. Ok, daar heb je zeker een punt. Ik heb een lijn producten op de markt gebracht die bedoeld zijn voor verkoop aan de retail, de producten zijn geschikt voor kinderen en toeristen. Is het handig als ik dan een nieuw topic aanmaak met een meer specifiekere vraag of zal het hier los komen?
 6. Beste Roel, heel erg bedankt voor je mening/visie. Ik neem het allemaal mee in mijn overwegingen. Sommige zaken liggen voor de hand maar ik noteer alles om een zo compleet mogelijk beeld te hebben als ik daadwerkelijk de zaken op papier ga zetten. Zeker goed om alles inderdaad zelf in de hand te houden want de toekomst is zeer onduidelijk en het zo zonde zijn als ik nu te veel weg ga geven. Zeer goed om inderdaad de merknaam ed in eigen beheer te houden, genoteerd 😉 Nogmaals, thanx!
 7. Beste Herman, omdat het allemaal nog in een beginfase is kan ik nou nog alles bepalen/regelen. Goed dat je deze zaken aangeeft. Ik was niet van plan deze persoon aandeelhouder te aken van de rest hoor, alleen de Aziatische markt (of een andere vorm dan aandeelhouder). Ook zal hij geen macht hebben over de productie, die ligt en blijft bij mij maar hij kan wel sneller schakelen dan ik en gemakkelijker de juiste producenten vinden. Maar zoals je ziet staat echt alles nog open en ben ik nu alleen nog info aan het verzamelen voordat ik met hem de details ga bespreken.
 8. Beste TwaBla, nou inderdaad, het is een erg leuke ontwikkeling! Ik heb helaas geen ondernemer op het oog met dezelfde ervaring, maar mogelijk dat ik op deze site iemand tegen kom.... Op dit moment worden de producten ook voornamelijk in Azië geproduceerd maar omdat er een Nederlandse bedrijven tussen zitten wordt er nu al aardig aan mijn marge geknabbeld, dat hoop ik op deze manier te kunnen verkleinen.
 9. Beste Herman, dank je wel voor je reactie en goed om te horen dat je met succes daar laat produceren. Aangezien het in mijn ogen een betrouwbaar adres is, ben ik er vrij zeker van dat zij zich inderdaad aan het contract zullen gaan houden. Ik heb echter geen idee wat ik zoal in de overeenkomst zou moeten zetten. Ze willen niet alleen de productie gaan regelen (zijn zelf geen producent, zal dan meer gaan om de contacten) maar willen ook echt onderdeel worden van mijn bedrijf en mijn producten op de Aziatische markt gaan zetten. Hoe ik dat allemaal in de overeenkomst moet gaan vorm geven weet ik echter niet. Ik ben nu dus op zoek naar alle 'haken en ogen' zodat het op papier allemaal duidelijk wordt. Groet Nora
 10. Beste Hans, hartelijk dank, ik heb het daar ook even geplaatst. Heel benieuwd of er reacties zullen komen, weet even niet welke verdere stappen ik kan ondernemen. Puur Googlen op Adviesbureaus levert nog niet veel concreets op. Groet Nora.
 11. Beste allen, ik ben op zoek naar een adviesbureau dat mij verder zou kunnen helpen, mogelijk heeft iemand hier goede ervaringen en anders mogelijk direct al advies? Begin 2018 heb ik een eigen productlijn op de markt gebracht. Ik heb de producten ontworpen en laten produceren in verschillende landen, afhankelijk van het product, maar allemaal via verschillende Nederlandse bedrijven. Op verschillende plekken in Nederland zijn de producten te koop en ook op wat verschillende buitenlandse plekken; America, Canada, Australië. Nu ben ik benaderd door een betrouwbaar adres (mijn partner heeft al vele jaren werkervaring met deze persoon op een heel ander gebied) in Taiwan, hij wil investeren in mijn bedrijf. Zij willen graag op 3 manieren betrokken zijn; kostprijs naar beneden door productie te laten doen in China of Taiwan (inclusief nieuwe producten ontwikkelen en mogelijkheden onderzoeken voor klant/productmanagement) door de verkoop in Azië op zich te nemen (inclusief vastleggen van beeldmerk/ merknaam) aandeelhouder Ik heb hier zeker interesse in maar weet er allemaal erg weinig van, om zeker te weten dat de stappen die ik maak in mijn voordeel zullen zijn wil ik hier graag advies over. Is er hier iemand die mij aan een adres kan helpen waar ik dit advies kan halen? Het liefst in Nood Holland aangezien ik dit bedrijf heb opgezet naast mijn reguliere werk en ik niet heel ruim in mijn tijd zit. Alvast heel erg bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept