Jump to content

Sebastiaan Koppe

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • Address
  Henry Dunantlaan, Diemen, Noord Holland, 1111ZG, Netherlands
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  internationaal ondernemen
 1. Zeker, daar ben ik me ook bewust van, je komt toch in een isolement. Liever zou ik het ook pas over een paar jaar doen, maar ja, de kans biedt zich nu aan. Plus ik vind het een erg leuke uitdaging. Nu zit ik 25uur per maand in de auto.
 2. Bedankt voor de verheldering. Dat klinkt inderdaad als een voordeel. Sorry, force of habit. Je hebt gelijk, t zit gewoon in de uurprijs. In ieder geval bedankt daarvoor!
 3. Dat klinkt als een goede aanpak. Maar hoezo is dat in hun belang? Niet geheel onbelangrijk, inderdaad. Ik heb ze destijds al laten weten dat ik dit soort kosten (deels) ga doorberekenen. Nu ik daar een beter plaatje van heb kan ik met een voorstel komen.
 4. Ze hebben aangegeven niet een Nederlandse werkgever te willen worden. Ik kan me voorstellen dat dit voor hun juridisch en fiscaal extra werk zou betekenen. Nee, ze hebben geen Nederlandse vestiging. Dat doen zij. Goed punt. Nog geen antwoord op.
 5. Vrees niet, die tijd had ik al voor Joost zijn antwoord geklokt. Ik had het er puur bijgezet om duidelijk te zijn waar ik die informatie vandaan had. Dank voor de correctie. Dat is exact wat ik wou zeggen 😀
 6. Ik heb begrepen dat er geen sprake van een arbeidsovereenkomst zou zijn tussen mij en de bv omdat ik mijzelf niet zou kunnen ontslaan. Daarom kijkt men door de bv heen en zal de opdracht als een overeenkomst tussen de klant en mijzelf zien. Afijn, dat is wat ik er van begrepen heb na uren te googlen.
 7. Bedankt voor de informatie, ik ga me er nog verder in verdiepen.
 8. Erg bedankt voor je snelle reactie. Dat moet ik ze nog even vertellen 🙂 Stel ze gaan daar mee akkoord, hoe zou ik dan kunnen aantonen dat er geen sprake van gezagsverhouding is? Zorgen dat er in het contract staat dat ik vrije teugels heb? (plus niks wat dat zou tegenspreken, zoals b.v. werktijden, etc.)
 9. Hoi, Ik heb een aanbieding gekregen om voor een engels bedrijf te werken. Het werk zal ik voornamelijk thuis in Nederland uitvoeren, en ik zal ongeveer een week per maand bij hun op kantoor in Engeland werken. Vanwege de rompslomp hebben ze liever dat ik mijn eigen bedrijf opzet. Ik begrijp dat volkomen en zie het opzetten van mijn eigen bedrijf als een goede volgende stap. Aangezien ik verwacht redelijk wat van het salaris over te houden ben ik van plan een bv-holding-structuur op te zetten en het vermogen daar in te laten groeien. Mijn enigste onzekerheid is hoe de belastingdienst dit gaat zien m.b.t. schijnzelfstandigheid en welke mogelijke stappen ik kan nemen. Hebben jullie daar wat advies over? Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept