Jump to content

Vinny9

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  maak een keuze
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  expert advies

Vision

 • I'm looking for people who
  Mij kunnen helpen met bepaalde onderwerpen over het starten van VOF in de horeca.
 1. Hi Highio. Bedankt! Ik zal hier eens verder informatie over vergaren (CV)! Mijn investeerder ziet hier ook een kans in en is puur zakelijk. Hij wil gewoon zijn share en daarom als VOF starten. De koopprijs is relatief laag en het risico ook. Dus als de toko na een 3-5 jaar wordt verkocht vangt hij hier ook lekker op. Zelf zie ik dit als een mogelijkheid om te starten, maar ben toch nog niet helemaal overtuigd van de deal omdat ik uiteindelijk het meeste werk zal verrichten.
 2. ''TS heeft een vof voor ogen waarbij hij vanuit de winst eerst een arbeidsvergoeding krijgt van 2500 per maand en het meerdere wordt 50/50 verdeeld tussen de vennoten'' Precies dit. Ik krijg een netto salaris van 2500. De rest zal tussen ons 50/50 worden verdeeld. Liefst zou ik het gehele bedrag van hem willen lenen tegen inderdaad een hogere rente zodat ik uiteindelijk voor de volle 100% eigenaar ben.
 3. Ik ben het met je eens dat 50% niet mijn ideale verdeling is omdat ik degene ben die de toko zal gaan draaien. Maar omdat ik zelf niet de totale koopsom kan ophoesten zie ik geen andere mogelijkheid de tent te kunnen overnemen zonder de investeerder. Lening wordt zeer lastig aangezien ik geen onderpand heb. Of zie ik hier dingen over het hoofd? Een VOF omdat deze investeerder ook zijn share wil in de zaak omdat hij hierin investeert en mij de helft van het de koopsom leent en zijn helft erin blijft zo wordt het dus een 50/50 verhaal. CV zou ik eens moeten opzoeken.
 4. Goedendag iedereen, Ik zelf kom vaak op dit forum terecht omdat ik al langere tijd geprikkeld ben door het ondernemerschap. Nu de stap gezet en geregistreerd omdat ik met een vraag zit. Ik hoop dat jullie mij hiermee verder kunnen helpen! Ik zal mij zelf even kort voorstellen. Zelf loop ik al jaren rond met het idee om wat in de horeca te beginnen. Daardoor heb ik het afgelopen jaar meegelopen in een cafetaria om ervaring op te doen. Hier heb ik het erg naar mijn zin gehad maar ik voel dat ik klaar ben voor de volgende stap. Nu heb ik de kans om een frietzaak over te nemen wat precies in mijn straatje past! Geld heb ik, maar niet genoeg om aan de koopprijs te voldoen. Hier komt de investeerder in beeld die mij een gedeelte van het bedrag wilt geven, voor 50% van het bedrijf in de vorm van V.O.F. Hij heeft aangegeven zelf geen fysieke arbeid te verrichten in het bedrijf en puur geld inbrengt. Wel ondersteunt hij mij waar nodig is. Denk hierbij aan boekhouder, opstart fase, marketing en dergelijke. De arbeid doe ik dus voor de volle honderd procent en ik zal degene zijn die de tent draaiende houd op dat gebied. Nu is het zo dat dit voor mij nieuwe dingen zijn waar ik geen ervaring mee heb. Dus ik vroeg me af wat jullie mening is over deze kwestie en of jullie aanvullingen/tips hebben? Mochten jullie nog vragen hebben hoor ik het graag! Fictief voorbeeld: Koopprijs 25k + verbouwing 10k = 35k totale inleg 100% Investeerder 25k koopprijs Ikzelf 10k verbouwing Het loon zal vastgesteld worden op 2500 euro netto per maand voor mij. De winst die er daarna overblijft wordt verdeeld (50-50) De verbouwing wordt door mijn inleg betaald 10k. De koopprijs is 25k. Om tot een 50-50 verdeling te komen zal ik 12.5k moeten terug betalen aan de investeerder (geen rente). Zodra dit is gedaan zit ik er ook in voor de 50% Hierna blijven de voorwaarden hetzelfde. Als de zaak voor een x bedrag wordt verkocht wordt de winst dus verdeeld. Is dit een eerlijke constructie, hoe denken jullie hierover? Ik zelf zie het als een kans om eindelijk als ondernemer te starten en iets op te zetten met winst door te verkopen zodat ik in de toekomst minder afhankelijk ben van een geldschieter. Maar aan de andere kant zal ik er 6 dagen staan en vele uren moeten beuken om de tent draaiende te houden zou het meer logisch zijn om mij meer procent van het bedrijf te geven? Ik weet dat ik afhankelijk ben van een investeerder dus naar mijn idee heb ik niet veel onderhandelingsmogelijkheden. Ik hoor graag van jullie!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept