Jump to content

c-nan--

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by c-nan--

 1. Inwerken betekend inderdaad vaardigheden aanleren. Wij gebruiken een product waarmee wij onze dienstverlening doen, kennis op het gebied van het beheren / up to date houden van dit product is niet aanwezig. Bedoeling is dat ik de team of in ieder geval 1 a 2 teamleden zal trainen om het product te kunnen beheren / gebruiken. Hiervoor zal ik een trainingsomgeving (lab) opzetten, vervolgens op dit lab de teamleden trainen. Maar dan nog, het blijft een muizengaatje begrijp ik.
 2. Bedankt! Ik ga mij eens inlezen.
 3. Is dit ergens vastgelegd (6 maanden + 1 dag), zou er graag over willen lezen. Dankjewel!
 4. Met fors verbeterde arbeidsvoorwaarden bedoel ik niet 2x zo een hoog uurtarief, maar richting 4x. Dus ja, daar is allemaal mee rekening gehouden. De eerste overeenkomst is voor een half jaar, waarna we in principe niet gaan verlengen. Waarom niet als werknemer? Omdat ik dat niet wil, ik wil ontslag nemen en verder gaan als ZZP'er. Intentie is nooit geweest om dit bij mijn huidige werkgever te doen, maar zo is het allemaal gelopen.
 5. Beste Highio, Bedankt voor je reactie. Volgens mij is het niet vastgelegd dat je na het eindigen van je dienstverband geen opdracht mag aannemen bij je voormalige werkgever, vandaar dat ik vroeg wat zou jij doen. Als ik er op zoek kom ik namelijk tegenstrijdige berichten tegen. Bijvoorbeeld zolang je meerdere opdrachtgevers hebt, een opdrachtomschrijving hebt wat niet overeenkomt met wat je tot nu toe deed, de Belastingdienst niet perse in jouw nadeel hoef te beslissen. Je vroeg ook waarom zou je niet voor verbetering van jouw arbeidsvoorwaarden gaan? Daar hebben we het al over gehad, ik ga minder uren/dagen werken voor fors betere voorwaarden. Het is in mijn vakgebied redelijk moeilijk om aan goed personeel te komen, de bedoeling is dan ook dat mijn werkgever personeel gaat innemen en ik deze de komende maanden ga inwerken als externe. Anyways, als ik de reacties zo lees is het niet slim om dit door te zetten.
 6. Ik loop al langere tijd met het idee om voor mij zelf te starten (ZZP als IT Consultant). Uiteindelijk de knoop eerder dit jaar doorgehakt en ingeschreven bij de KvK, vervolgens is de zoektocht begonnen naar een opdracht. Een mogelijke opdracht gevonden, nog niks getekend maar grote kans dat ik de opdracht gegund zou krijgen. Ik heb mijn werkgever verteld over mijn plannen, dat ik binnenkort mijn ontslag zal indienen. Dit heb ik gedaan zodat ze tijd hebben om een vervanger voor mij te zoeken. Eerste reactie van mijn werkgever was 'kunnen we nog iets doen om je hier te houden', mijn reactie was 'bedankt, maar ik heb mijn keus gemaakt; ik ga ZZP'en'. De volgende dag kwam mijn werkgever naar mijn toe 'waarom doe je je eerste opdracht niet hier?'. De werkzaamheden zijn leuk, het is dichtbij huis, ik weet wat ik van ze kan verwachten en zij van mij. Dus waarom niet? Een paar maanden werken, buffertje opbouwen en na een paar maanden beginnen aan een 2e opdracht bij een ander klant. Maar volgens mij gaat de Belastingdienst dit niet leuk vinden, zij zullen dit waarschijnlijk zien als schijnzelfstandigheid. Wat zou jij in zo een situatie doen en wat kan je doen zodat de Belastingdienst het geen schijnzelfstandigheid vind?

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept