Jump to content

Ellen O

Junior
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Address
  Nieuwe Looiersstraat 68-huis, Amsterdam, Nederland, 1017VD, Netherlands
 • First name
  Ellen
 • Last name
  Onrust
 • Company or organization name
  Ellen Onrust Retail Service
 • Email
  info@ellenonrust.nl
 • Website address
 • LinkedIn
 • How did you find us:
  Antwoord voor Bedrijven

Register

 • What age group do you belong to?
  51 >
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  ondernemingsplannen
  innovatief ondernemen
  expert advies
  columns en algemene informatie

Company info

 • Location
  Amsterdam
 1. Heren, dank voor alle input. Het is mij duidelijk dat het wenselijk is de klant altijd te informeren over kosten die altijd berekend worden, zeker omdat "bijkomende kosten"nogal verschillen per bedrijf. Dat is eigenlijk heel simpel en direct overzichtelijk voor iedereen. Ik zal een volgende keer, als een situatie als deze zich voordoet, nog meer explicitiet vragen naar (bijkomende) (start) kosten, oftwel kosten die een bedrijf standaard hanteert. Daarmee doel ik dus niet op de kosten ter plekke, materiaal, reparatie etc. Ik heb gisteren 50% van de voorrijkosten plus het berekende arbeidsloon betaald en de btw uiteraard. Ik wil het afronden en in den minne schikken. Ik hou jullie op de hoogte over of het bedrijf dit accepteert of niet.
 2. Heren en dames (nee die heb ik niet gezien in dit Topic), dankjewel ! Ik lees tussen allerlei regels door wat een ieder vindt en adviseert. Grappig om te lezen dat sommigen van een bedrijf gespecialiseerd in inbraakbeveiliging een "slotenmaker"maken en dat men toch blijft hameren op dat ik het had moeten weten (van de voorrijkosten). Het gaat mij niet om de kosten. Ik vind en blijf vinden dat als ik expliciet naar ALLE kosten gevraagd heb en ook op een werkbon niets tegenkom van bijkomende kosten dat ik echt gedaan heb wat ik had kunnen doen. Het gaat over transparantie in kosten als daarom gevraagd wordt door de klant. Branco en Hans, tot in de casino 🙂 en Benm dank voor je resume !
 3. TwaBla, geheel mee eens, ik wil heel redelijk zijn. Omdat dit bedrijf echt om de hoek zit ben ik er naartoe gelopen. Heb foto's laten zien van het kleine euvel en gevraagd naar alle kosten. Dat zij in de binnenstad ( centrum op en top) van Amsterdam met de auto komen op een afstand van 2 minuten lopen wist ik niet. Het gaat niet om niets gezegd, het gaat om geen antwoord op mijn vraag over kosten en ook niets melden daarover. En dan wel kosten berekenen ! Dat dus
 4. Hi Twabla, het interessante in deze is niet de hoogte van het bedrag. Maar dank voor het meelezen.
 5. Hans, dank voor het meedenken. Dat klopt en dat heb ik ook al gezegd. Ik kan dat doen, die betaling van de reparatiekosten. Het enige waar ik geen behoefte aan heb ik gedoe met incasso. De redelijkheid van dit bedrijf lijkt ver te zoeken behalve dat ze netjes steeds ongeveer hetzelfde antwoorden. En dus "dreigen"met het inschakelen van een incasso buro.
 6. Hans, ik heb dit voorgelegd en ze blijven harnekkig ontkennen dat ik er naar gevraagd heb. Waarop ik zeg dat ik nooit stennis zou maken als ik de kosten had geweten en daarmee ingestemd had. Ze willen gewoon het hele bedrag. 1. Ik heb naar de alle kosten gevraagd en geen ander antwoord gekregen dan dat er ter plekke gekeken moest worden. Niets over bijkomende kosten gehoord van hun kant. 2. Ik heb op geen enkele manier vanuit het bedrijf enige melding gekregen van bijkomende kosten Het gaat mij niet over de redelijkheid van de kosten maar over het feit dat er ondanks mijn vraagstelling erover niets gemeld is en dan wel gefactureerd wordt.
 7. Dank allen, ik ben bij dit bedrijf langsgegaan met foto's van het schuifje van een van de sloten en heb daar gevraagd naar ALLE kosten. Er is toen niets gezegd over voorrijkosten of bijkomende kosten. Het is een gerenommeerd "inbraakpreventie"bedrijf die ook mijn sloten hadden geinstalleerd en waarover wel prima afspraken gemaakt waren. TwaBla, het zit dus anders dan jij stelt. Ik kan en kon mijn deur in. Het gaat er niet om of ik begrijp dat er extra kosten kunnen zijn, maar over het feit dat ik er naar vraag en dan daar niets over hoor en het wel op de factuur staat. Hans, nee er is mij niets verteld , gemeld, ter hand gesteld. Niet op de werkbon, niet te tijde van het maken van de afspraak op hun kantoor. Ron, ja hoe helder kan ik mijn vraag stellen.... nota bene naar hun toegegaan met foto's en vragen over de kosten gesteld. Wat had ik nog meer kunnen doen ? Benm, ze geven nu alleen aan dat als ik niet snel betaal dat het naar de deurwaarder gaat. Lekker klantvriendelijk. Het gaat mij niet eens meer over het geld, maar het principe.
 8. Hi TwaBla, ja ondernemersruimte en nee qua reparatie gaat het over een iets wat vast zit aan een deur. Het gaat mij erom dat ik naar alle kosten heb gevraagd en mij niets gezegd is over extra bijkomende kosten. En dan ineens zijn die er wel. Men behoort dat te melden en niet achter te houden en dan wel te factureren. Lijkt mij tenminste.
 9. Wat zijn mijn rechten ? Tijdens met maken van een afspraak voor een kleine reparatie aan een slot heb ik gevraagd naar de kosten. Het bedrijf zit bij mij om de hoek. Toen ik vroeg naar de kosten werd mij gezegd dat het onduidelijk was of het ging om een reparatie of vervanging van een onderdeel, dus de kosten waren onbekend. Verdere kosten zijn niet genoemd. De reparatie heeft 10 minuten geduurd, ik heb de werkbon getekend waarop niets meer stond dan 15 minuten "reparatie" en geen andere voorwaarden. Op de later ontvangen factuur staat echter 71,50 excl btw aan voorijkosten. En men houdt voet bij stuk dat "opdrachtgever akkoord gaat met de condities zoals overeengekomen". De wet zegt "ondernemers moeten bijkomende kosten (o.a. voorrijkosten) vooraf expliciet vermelden". Het bedrijf weigert een ander standpunt in te nemen. Wat is mijn recht? Het gaat niet eens meer over het geld, maar over het principe.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept