Jump to content

Noon_5

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Vrouw
 • Address
  Winthontlaan 200, Utrecht, Utrecht, 3526KV, Netherlands
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  41-45
 • You are primarily interested in:
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management

Company info

 • Location
  Utrecht

Recent activities

 1. Thx voor de aanvulling Norbert! Goed om te weten.
 2. Ah bedankt voor je snelle respons. Dat is eigenlijk alleen maar gunstiger :)
 3. Goedemiddag, Ik ben een zzp-er en om alvast een beeld te krijgen van het te betalen bedrag straks voor de inkomstenbelasting, was ik even benieuwd hoe de arbeidskorting precies wordt berekend. Ik zie wel allerlei tabellen staan, maar over welk bedrag bij een zzp-er wordt de arbeidskorting berekend? Is dat het bedrag aan behaalde winst, of is dat minus de aftrekposten nog? Hopelijk kan iemand mij op weg helpen. Alvast hartstikke bedankt! Groetjes!
 4. Ik begrijp zeker wel dat de FOR niets met de BV heeft te maken, maar wel de vrijval van de FOR welke ik ga omzetten naar een lijfrente. Je moet toch altijd inzichtelijk hebben wat de verschillen zijn tussen een fiscale en een commerciele boekwaarde, daar hoef je niet apart een jaarrekening voor op te stellen.
 5. Goedemorgen, Ik ben momenteel bezig met voorbereiding voor geruisloze omzetting van mijn EMZ naar een BV (in een Holding structuur). Reden voor geruisloze omzetting is o.a. dat ik met terugwerkende kracht (begin boekjaar) de BV kan laten ingaan. Hierbij had ik een paar vragen, waarbij ik eerst de schets maak van de huidige situatie: Ondernemingsvermogen in de EMZ is 87K, hierin zit 15K aan opgebouwde FOR. De IB claim bedraagt 45K. Vraag 1: Is er sprake van een stakingsaftrek van 3.630,- op de vrij te vallen FOR? Indien dit het geval is
 6. Ik heb trouwens gekozen voor de gruisloze omzetting, omdat dit met terugwerkende kracht (begin boekjaar) zou kunnen aangezien dit fiscaal gunstiger is voor mij. Weet niet of het handig is om goodwill op te nemen hoor, maar zie dat eigenlijk over terug komen in diverse berekeningen...?
 7. Dank je wel voor je reactie. Er zit sowieso 15K FOR opgebouwd in de eenmanszaak. Mijn vraag is nog wel eigenlijk, als er dus wel sprake is van goodwill (en dan VPB latentie), hoe loopt de VPB latentie dan weg als er ook acute VPB wordt geboekt.
 8. Ik geloof dat ik je vraag niet helemaal begrijp? Is het niet handig om goodwill te berekenen? Dit is toch gebruikelijk indien dit van toepassing is? Dit zou dan toch ook opgenomen moeten worden in sowieso de commerciële jaarrekening?
 9. Goedemorgen, Ik ben bezig met de berekening van een geruisloze omzetting van mijn EMZ naar een BV (Holding Structuur). Nu is er ook goodwill berekend 50K, hier zou dan een passieve VPB latentie van 10K (20%) bij komen kijken. Het volgende vraag ik me dan even af, hopelijk kunnen jullie mij op weg helpen. De goodwill zal dan in 10 jaar afgeschreven gaan worden. Per jaar een last van 5K, stel even dat er geen andere kosten/opbrengsten aanwezig zijn, dan zou de boeking voor het resultaat als volgt zijn: VPB last (Pnl) 1000,- aan te
 10. Beste Joost, Dank voor je snelle reactie! 🙂 Als ik het goed begrijp zou ik dan bij de werk BV bij wijze van 1K aandelenkapitaal kunnen hebben, waarbij dan 67K agio is aangemerkt? En bij de Holding kan ik dan bijvoorbeeld 100 euro als aandelenkapitaal kunnen aanmerken? Groetjes!
 11. Goedemiddag, Ik heb de intentie om mijn eenmanszaak (EMZ)om te zetten naar een BV, waarbij ik een Holdingstructuur wil opzetten (via geruisloze inbreng) Als ik een berekening maak voor de hoogte van het aandelenkapitaal zal dat om en nabij EUR 28K zijn en 40K agio. De EMZ zal via de Holding weer doorzakken naar de Werk BV daaronder. EMZ Ondernemingsvermogen 88K (is inclusief 15K FOR) Goodwill berekent van 50K, verder geen andere stille reserves. IB claim op winst van 2018 is 45K Berekening fiscale verkrijgingsprijs: Kapitaal 73K
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept