Jump to content

patrick12345

Newbee
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  zoekmachine
 1. Beste Norbert, Hartelijk dank voor je uitgebreide bericht. Dit is natuurlijk wel een extreem voorbeeld. We zijn van mening dat onze risico's goed zijn afgedekt, maar het was meer een stelling van "stel in het geval dat er toch....". Duidelijk, dat is iets wat we natuurlijk willen voorkomen. Dan heeft het verrekenen in het rekening-courant dus vrij weinig zin neem ik aan? Klinkt als een goede oplossing. We gaan het hier eens over hebben. Nogmaals bedankt voor je hulp. Groeten,
 2. Goedemiddag, BV wordt bestuurd door twee Management BVs, beide Holding BVs hebben 50% van de aandelen. Liquide middelen zijn een belangrijke factor om te investeren, en daarmee toekomstige groei te realiseren. De werkmaatschappij keert nog geen management fee uit (om door te kunnen groeien). Een van de twee managers (Manager X) heeft nu wel inkomsten vanuit de management fee nodig (ongeveer 1k per maand). De andere manager (Manager Y) heeft dit niet nodig, en houdt graag de liquide middelen in de werkmaatschappij om door te kunnen groeien. Nu zegt Manager Y terecht, "ik loop een risico als er management fee is uitgekeerd naar Manager X, maar niet naar mij, en het bedrijf dreigt failliet te gaan door bijvoorbeeld een rechtszaak." Is het mogelijk om 1000 euro te reserveren als uit te betalen management fee voor Manager Y, en 1000 euro per maand als management fee te betalen aan Manager X. Daarnaast, indien er een bijvoorbeeld toch een rechtszaak dreigt (of een ander scenario waardoor de positie van de BV onder druk komt te staan), is het mogelijk om de gereserveerde management vergoeding alsnog uit te betalen naar Manager Y, zodat beide managers een gelijk aandeel aan management fee hebben ontvangen? Indien mijn verhaal niet helemaal duidelijk is, licht ik deze graag verder toe. Bedankt voor jullie antwoorden!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept