Jump to content

Floretine

Junior
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  juridische en fiscale zaken
  expert advies
 1. Is er een mogelijkheid om dit op een manier te omzeilen en toch mogelijk te maken?
 2. Hij kan en zal zichzelf in lezen aan de hand van het systeem waarmee hij gaat werken. Het kan zijn dat hij met ex klanten van ons gaat werken. Hij weet namelijk niet wie onze klanten zijn of waren. Hij zal ze niet zelf benaderen zover ik weet maar via zijn contract waar hij het systeem “huurt” doorgestuurd krijgen wanneer deze klanten documenten nodig hebben. Deze klanten zullen hem bij tevredenheid waarschijnlijk ook aanbevelen bij anderen dus kan het zijn dat hij (ex) klanten van ons doorgestuurd krijgt.
 3. Dit staat in mijn contract: Het is werknemer verboden, hetzij gedurende de dienstbetrekking hetzij na de beëindiging hiervan, op enigerlei wijze, direct of in direct op welke vorm dan ook, enige mededeling te doen aan derden van of over zaken die hem tijdens de dienstbetrekking (beroepshalve) ter ore zijn gekomen. Het is de werknemer niet toegestaan, tijdens de arbeidsovereenkomst alsook gedurende twee jaren na beëindiging der dienstbetrekking, werkzaamheden - in welke vorm dan ook - te verrichten voor cliënten van werkgever of opdrachtgevers te (doen) benaderen door acquisitie of anderszins, formeel of informeel. De werknemer verbeurd bij iedere overtreding van dit concurrentie-/relatiebeding een aan de werkgever te betalen direct opeisbare boete van €500 voor iedere dag dat werknemer in overtreding is, onverminderd het recht van de werkgever om daarnaast (volledige) schadevergoeding van werknemer te eisen.
 4. Klopt en die klanten zijn vrij in het doen aan mond op mond reclame, lijkt mij? Als mijn partner dit bedrijf start, word ik dan wel of niet (vanzelfsprekend) gezien als mede eigenaar?
 5. Ik heb hem vertelt over het systeem waar wij tot voor kort mee gewerkt hebben. Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd.
 6. Hij is van plan te gaan werken met een bepaald systeem waar wij tot voor kort mee gewerkt hebben. Inmiddels werken wij met een ander systeem. Via dit systeem zal hij klanten aangedragen krijgen, zoals wij dat ook kregen en andere bedrijven dat ook via hen krijgen. Ik heb mijn werkgever hier nog niet over geïnformeerd omdat hij nog niet gestart is. En ik heb een vast contract en wil mijn baan niet (onnodig) op het spel zetten.
 7. Jullie hebben gelijk, excuus. Ik werk in de in en export branche en mijn partner wilt zich op dit moment alleen nog op de export branche richten. Het zal gaan om het opmaken van uitvoer documenten. Het kan zijn dat hij met klanten gaat werken waar wij in het verleden mee gewerkt hebben.
 8. Goedemiddag dames en heren, Ik heb de volgende juridische vraag: Mijn partner wilt graag een eigen onderneming starten in dezelfde branche als waar in ik (bij een werkgever) werkzaam ben. Kan dit zonder problemen? Of kan mijn werkgever mij verantwoordelijk houden (voor oa de kennis etc) ? Hoor graag hoe jullie hier over denken. Akvast bedankt. Mvg, Floor
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept