Jump to content

Entrepreneurial

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  financiering
  ondernemingsplannen
  juridische en fiscale zaken
  Financiën / administratie en credit management
  innovatief ondernemen
 1. De andere compagnon heeft wel zeker inbreng in het besluitproces. Ik probeer nu vanuit mijn kant alles zo helder mogelijk te krijgen alvorens te beginnen aan de onderhandelingen e.d. Kapitaalinbreng zal door beiden partijen moeten gebeuren, maar ik heb al op bepaalde manieren een deel van de inbreng weten in te dekken en ookal andere investeringen gedaan. Nu nog niks zwart op wit staat, zal ik zelf al deze stappen ondernemen, alvorens ik zijn inbreng toelaat binnen de onderneming. Wat betreft de aandelenverdeling heb je inderdaad gelijk. Dit zal ik dan ook even verder bespreken. Bedankt allen voor jullie inbreng!
 2. hmm oke, bedankt. Ik zal me wat verder verdiepen in de rechtsvorm voor ik daar een definitief besluit over zal nemen. Nou heb ik al een aantal voorstellen/afspraken op papier gezet en vooral over wanneer dingen minder goed gaan. Is het logisch als ik 51% van de aandelen behoud en 49% aan de compagnon overdraag, om zo te compenseren voor de facilitaire inbreng en het feit dat ik al een aantal maanden bezig ben met de voorbereiding?
 3. Bedankt! Ik dacht dat het het verstandigst is om een B.V. op te richten omdat we dan niet privé aansprakelijk zijn, mocht er ooit wat goed mis gaan. Wat zou je anders adviseren? Een VOF?
 4. We willen ons samen één B.V. opzetten en daaronder werken als partners, collega's, hoe je het maar noemen wilt. Afspraken maken over wanneer het niet goed gaat is inderdaad een goeie. Vroeger werkte 'steen, papier, schaar' nog redelijk goed, nu het om echt geld gaat zit dat wel anders. Bij onenigheid over beslissingen wil ik dat we een derde (neutrale) persoon kunnen aanroepen om te bemiddelen en mee te denken in keuzes. In mijn vorige bedrijf waren we met zijn drieën en dan konden we nog stemmen over beslissingen. Een ander belangrijk punt is: Ik regel het kantoorruimte waar we in starten voor een bepaalde periode tegen hele goede voorwaarden. Dit is een soort van gift die ik krijg omdat ik deze mensen in het verleden heb geholpen bij enkele zaken. Ik heb ookal wat gelden geïnvesteerd in meubels en de website bijvoorbeeld. Mijn partner en ik willen pas over een maand samenwerken. Is het eerlijk als ik een grotere aandeel in het bedrijf houd?
 5. Beste leden, Ik sta op het punt om voor de tweede keer een bedrijf op te zetten met een ander. In het verleden heb ik de fout gemaakt om geen duidelijke afspraken op papier te zetten. Ik heb al wat geld besteed aan het opzetten van deze onderneming en deze partner wilt er over een maand bij komen. Dat vind ik prima, want hij neemt ook business met zich mee. De vraag: Welke afspraken adviseren jullie om in de samenwerkingsovereenkomst op te nemen? Alvast bedankt voor het meedenken!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept