Jump to content

ThomThom

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • First name
  Thom

Register

 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
  commercie en marketing
  juridische en fiscale zaken
  expert advies
 1. Dank voor alle reacties, Ik ben er gelukkig uitgekomen met de fabrikant. Ik draag nu 25% van de kosten. Uiteindelijk vind ik dat het bedrijf zich professioneel had mogen opstellen en de verantwoordelijkheid had moeten nemen voor hun eigen fout en dus zelf de kosten hadden moeten dragen. In sterkere positie had ik dit anders aangepakt. Het is overigens niet mogelijk om de producten te herstellen. Ik neem al het advies absoluut mee voor de volgende keer.
 2. Hey Highio, Het gaat om 112 stuks. Ik ben niet bij de productie gaan kijken, onder andere vanwege het aantal. Als student en beginnend ondernemer ligt de kostprijs relatief hoog voor mij en kan ik het mij bijna niet veroorloven om een nieuwe bestelling te plaatsen. Wel zijn ze bereid om 40% korting te geven op de nieuwe bestelling.
 3. Dank je voor de snelle reactie! Via email heeft de fabrikant zelf een opsomming gemaakt van de nieuwe product eisen, zoals het beter afwerken. Na aanleiding hiervan heb ik een bestelling geplaatst.
 4. Goedendag, Ik ben bezig met het oprichten van een eigen onderneming met een eigen product. Het gaat hier om kindermutsjes. Ik heb bij een Nederlandse fabrikant prototypes laten maken en deze bevielen mij niet helemaal. De kwaliteit en pasvorm was helemaal goed maar ze waren niet netjes afgewerkt, dus heb ik deze opnieuw laten maken, maar deze keer dus beter afgewerkt. De tweede versie was perfect en heb daarna een complete order geplaatst. Hierbij was er overigens duidelijk gecommuniceerd met de fabrikant dat de mutsjes op de juiste manier afgewerkt moesten worden zoals bij de tweede versie. Nadat ik mutsjes binnen kreeg bleek het dat deze niet goed waren afgewerkt en de fabrikant geeft toe dat ze dit gewoon vergeten waren. Nu willen zij niet de verantwoordelijkheid op zich nemen en hun fout corrigeren door de bestelling opnieuw op de juiste manier te leveren zonder extra kosten voor mij als ondernemer. Er is geen spraken van een contract of algemene voorwaarden vanuit de fabrikant. Nu vroeg ik mij af wat mijn rechten zijn op dit gebied en hoe ik dit probleem het beste aan kan pakken. Ik ben de begrippen fabrieksgarantie en non-conformiteit tegengekomen, maar vindt dit nog steeds een beetje vaag. Wat non-conformiteit betreft kunnen de mutsjes gewoon zonder problemen gedragen worden, maar Iemand die mij s.v.p. kan helpen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept