Jump to content

TBRSMA

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Recent activities

 1. Daar leren we inderdaad van. Uiteindelijk lijden we geen verlies aan de zending dus is de schade goed te overzien. Iniedergeval hartstikke bedankt voor het meedenken. Fijn weekend!
 2. Dat dacht ik ook, dit was de laatste poging. Is inderdaad raar dat er een HAWB nummer op staat. Slaat nergens op.
 3. Ik had het je graag willen vertellen, maar de chinese forwarder kon mij niet verder helpen na herhaaldelijke verzoeken. Na dit incident hebben we direct een andere partij in de hand genomen. We hebben de facturen betaald omdat de vracht in de haven in Engeland lag. Anders mag je elke dag opslagkosten betalen.
 4. Hier de link van de 2 facturen: https://postimg.cc/HcDh5TFt https://postimg.cc/CR5XpPjb Ik hoor graag wat de mogelijkheden zijn.
 5. 1 van de 2 facturen dateert uit 11 januari. Misschien een lekenvraag, maar wat is de exacte reden dat de btw vanaf 2021 niet meer vorderbaar is?
 6. Q4 2020 en Q1 2021 Geen idee. Wat bedoel je hiermee? Dat ik de btw in nederland terug kan vragen? Ik hoor het graag.
 7. De bedrijfsnaam, Rekeningnrs, email, website en het adres staan wel op de factuur. Ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt: de btw is namelijk niet over goederen van het inklarings bedrijf, maar over onze goederen. Bij het opvragen van de btw via het eubtw portaal, is het voor zover ik weet alleen mogelijk om betaalde btw via een bedrijf terug te vragen, niet direct bij de engelse douane. Ik hoor het graag of dit via een andere manier mogelijk is!
 8. De bedrijfsnaam, Rekeningnrs, email, website en het adres staat wel op de factuur. Het btw-nummer moet ingevuld worden bij eubtw, dat ga ik niet op de factuur er bij krabbelen. In mijn optiek is daar niks mis mee, het is dan aan de engelse fiscus of het word geaccordeerd.
 9. Goedeavond allemaal, Ik heb een e-commerce-onderneming die producten importeert uit China. Bij de import van een zending heeft onze chinese forwarder de lading op een hele dubieuze manier verzonden. Het verhaal is dus dat de goederen naar de haven in Engeland zijn gestuurd ipv Rotterdam, hier moesten de gedoeren ingeklaard worden om vervolgens door te gaan naar Nederland. De custom clearence agent van onze forwarder in engeland moest dus betaald worden. Die bedragen zijn overgemaakt via paypal naar onze forwarder. Waarna zij het door hebben gestuurd naar de agent. Op dat moment
 10. Wat ik doe is een PI (proforma invoice) of CI (commercial invoice) vragen aan de verkoper en die gewoon als kosten inboeken, ondanks dat het niet aan de regels van de belasting voldoet. De btw boek ik zoals Kevin al zei apart in.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept