Jump to content

KungPow

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer
  1. Bedankt voor jullie input. Even wat meer richting vanuit mijn kant: Dat klopt en voor zover ik kan zien gebeurt dit in IT-land wel vaker. De kosten (investering) voor de baten uit, met een premie voor het genomen risico. Op dit moment vraag ik me met name af hoe je dergelijke afspraken het beste contractueel/schriftelijk vastlegt voor beide partijen. Voordat ik de vragen beantwoord zal ik nog even mijn doel concreter maken: Het liefst ontwikkel ik het platform nog een jaartje rustig door zonder daar zelf teveel extra grote kosten voor te maken; lees uurloon. Als er mensen zijn die in het idee geloven en bereid zijn hieraan mee te werken c.q. investeren en het succesvoller te maken, dan ben ik bereid daarvoor een gepaste beloning voor te geven voor het verzet werk en genomen risico. De antwoorden op jouw vragen: - Een co-founder is geen must voor mij. - Dat klopt. Het liefste werk ik het komend jaar met een investering van X uur per week per persoon. - Ik zou de grens trekken op 2-3 jaar. Met name omdat ik de grotere opbrengsten pas na het komende jaar verwacht te realiseren. - Het liefste houdt ik zelf het stemrecht in de onderneming. - Als het kan fiscaal aantrekkelijk voor beiden, maar anders het bedrijf. - Ik verwacht dat het nog 1-2 jaar duurt om hiervan te kunnen leven. Tot die tijd heb ik liever geen eigenaren die niets doen. - Het mag mij best wat kosten, maar ik neig in mijn meeste opties naar iets cash neutraals voor nu. Wat denken jullie dat in dit geval dat het beste is voor een overeenkomst/contract gegeven de situatie en mijn voorkeuren?
  2. Beste, In de afgelopen 1.5 jaar heb ik part-time in eigen tijd een online platform ontwikkelt wat nu tractie begint te krijgen, iets wat zich laat zien door toenemende registraties en maandelijks betalende gebruikers. Op dit moment denk ik nog niet dat het zin heeft om me er full-time op te richten en zie ik het platform graag een slag volwassener worden en nog een jaartje organisch groeien. Wel wil ik de komende periode meer slagkracht hebben in de vorm van development en marketing activiteiten. Voor deze extra slagkracht ben ik in gesprek met een aantal mensen die vooralsnog in het platform (en de potentie) geloven en bereid zijn om voor een periode X-uur/week hun bijdrage te leveren in ruil beloning in de toekomst. Wat ik nu aan het onderzoeken ben is (1) hoe je zo'n dergelijke afspraak aanpakt en (2) welke vormen/contracten daarvoor geschikt zijn. Op dit moment zie ik zelf een tweetal scenario's waarmee ik tevreden zou zijn: eerlijke deal en vereist vanuit mijzelf niet direct een grote investering. Aandelen Iemand betrekken in de onderneming middels % aandelen na het leveren van afgesproken bijdrage na goede commitment van een periode van 1 jaar. Degene waarmee ik nu in gesprek ben zou ik een prima campagnon vinden voor de lange termijn en ik vind het geven van eigenaarschap wel iets krachtigs, maar ik ben ook solo prima comfortabel. Ik besef me dat ik hiervoor eerst de "waarde" van de onderneming moet opmaken en dat dit mogelijk gevolgen heeft voor de compangon in het kader DGA-schap (mits dit >= 5% is). Verder heb ik ook wel eens van een constructie gehoord waarbij er een schuld wordt opgebouwd die je later afbetaalt of inruilt voor aandelen? Bonus Uitkeren van een bonus op basis van het groeiend aantal gebruikers en daarmee bijvoorbeeld een % van de winst. Deze constructie vind ik op het oog lastig aangezien ik liever een tijd alle omzet terug investeer in het platform. Tegelijkertijd moeten zij dan ook nog maar vertrouwen dat er voldoende winst vrijkomt om van te profiteren; in hun schoenen zou ik mijn twijfels hebben. Kanttekening: de huidige inkomsten van het platform lopen nog via mijn KVK inschrijving met mijn btw-nummer als ZZP'er. Daar ligt nog een punt van aandacht naar de toekomst toe in het kader van aansprakelijkheid en het veilig stellen van intellectueel eigendom. Ik hoor graag jullie kijk op het scenario of dat er wellicht nog wat meer informatie nodig is. Alvast bedankt!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept