Jump to content

Monochrome

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer
  1. Bedankt voor de reacties! Ik dacht dat de KOR alleen geldig was voor de eerste 3 jaar, of is dat een andere regeling? De reden waarom ik mij uit zou willen schrijven is voornamelijk omdat ik toch geen tot weinig betaalde opdrachten ga doen tijdens de studie, en bang ben dat het meer rompslomp is dan uitschrijven en later weer inschrijven, maar dat valt dus allemaal wel mee? Ik ben vooral bang dat ik plotseling nadelige gevolgen ondervind bij de belastingdienst.
  2. Hallo! Na wat googlen over mijn probleem kwam ik op dit forum terecht. Veel interessante onderwerpen, en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met mijn probleem! Eind 2018 ben ik gestopt met mijn studie. Op dat moment was ik al veel bezig met creatief werk (als hobby) en halverwege 2019 heb ik mij toch ingeschreven bij de KvK zodat ik ook af en toe betaalde klussen kon aannemen. Daarnaast wilde ik graag meer leren over hoe ondernemen te werk ging en leek mij dit ook ontzettend leuk. Het afgelopen jaar heb ik mij georiënteerd op wat ik de komende jaren nu eigenlijk echt wil gaan doen en ik heb besloten om in 2020 opnieuw aan een studie te beginnen. Omdat ik geen recht meer heb op DUO en ik met mijn onderneming niet voldoende inkomsten heb, heb ik besloten hiernaast een parttime baan te zoeken totdat mijn studie begint. Maar nu weet ik niet goed wat verstandig is. Als ik aan mijn studie begin denk ik niet dat ik erg veel tijd heb om actief met mijn bedrijf bezig te zijn. De studie duurt minimaal 3 jaar, dus 3 jaar lang ingeschreven blijven staan lijkt mij onhandig wanneer ik misschien 5/6 klussen heb in een jaar met minimaal inkomen. Ik zou dan ook liever tijdens mijn studie mijn onderneming tijdelijk stop zetten en daarna weer verder kijken. Maar waar doe ik nu verstandig aan? In januari heb ik nog een aantal afspraken staan dus ik kan dit jaar mijn onderneming niet meer opzeggen. Zet ik mijn onderneming z.s.m. op omdat ik per half december ook begin met een parttime baan, wacht ik tot mijn studie begint in september of kan ik beter tot het einde van het jaar 2020 ingeschreven blijven?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept