Jump to content

Healthy17

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Femke
 • Company or organization name
  Healthy ever after

Company info

 • Location
  Tilburg
 1. Dank voor de reactie. Ik ga de ruimte opzeggen. Ik ben zelf starter en nog studerend. Dus mijn onderneming kan nu geen hoge huurkosten maken maar ik wilde wel professioneel van start met een praktijkruimte in plaats van een zolderkamer. Maar aangezien een warme zolderkamer beter is dan een ijskoude praktijkruimte ga ik hem toch maar opzeggen. Ik vond het alleen erg jammer van mijn investering van €1000 aangezien ik er 2 weken fulltime heb kunnen werken. Fijne jaarwisseling!
 2. Gebreken aan het object 16. Ad Hoc Beheer is niet aansprakelijk voor de eventuele schadelijke gevolgen van enig gebrek, hetzij verborgen, hetzij openlijk, dat het gebruik van het object mocht verhinderen of verminderen. Indien Bruiklener en/of personen die met zijn toestemming of goedvinden in of in de nabijheid van het object aanwezig zijn door of in verband met het object of enig daaraan klevend gebrek schade mocht(en) ondervinden, dan komt deze schade geheel voor rekening en risico van de betrokkenen zelf. Bruiklener zal de eigenaar/beheerder en/of Ad Hoc Beheer vrijwaren van iedere aanspraak van derden op vergoeding van schade als hier bedoeld. Noch de eigenaar/beheerder noch Ad Hoc Beheer kan jegens Bruiklener worden verplicht tot het plegen van enig onderhoud of enige reparatie aan het object. Ik kom online op de sit woonbond.nl wel het volgende tegen: Wat moet er in het contract staan? Voor bruikleenovereenkomsten geldt dat de bruikleengever géén vergoeding mag vragen voor het gebruik, alleen een tegemoetkoming in service- of administratiekosten. Dat zou het dus inhouden dat ik €225 aan service en administratiekosten betaal wat dermate hoog is dat het toch om een verkapte huurovereenkomst zou gaan? Verderop in het artikel: Wanneer is bruikleen toch huur? Als de bewoner maandelijks een vergoeding voor de woonruimte betaalt en zelf ook nog voor gas, water en licht moet betalen, is er feitelijk toch sprake van huurbetaling en dus van een huurovereenkomst. Ik betaal niet apart voor gas water en licht maar €225 betalen voor een ruimte die je moet gaan verwarmen met een straalkacheltje vind ik voor ontspanningsmassages geen optie. Ik heb ook geen idee hoe je 45m2 anders kunt verwarmen dan via de regulier verwarming of straalkachel. Anti kraak kost niet veel maar €225 per maand voor een ruimte die stervenskoud en onbruikbaar is voor het doel waarvoor je hem gehuurd hebt is echt €225 te veel!
 3. Het is een bruikleenovereenkomst. De vergoeding van €225 per maand betaal je voor het gebruik van de ruimte als werkruimte. Ze hebben de volgende alinea in hun contract opgenomen:
 4. Ik maak sinds een week of 15 gebruik van een zakelijke anti kraak ruimte. 13 weken hiervan is de verwarming al stuk en is het in mijn ruimte ijskoud. Ik kan er geen massages geven waarvoor de ruimte bedoelt was. Nu heeft het anti kraak bedrijf in hun contract staan dat ze niet verantwoordelijk zijn voor verwarming en de eigenaar heeft uiteraard ook geen haast om de ketel te maken. Ik heb nu al bijna €1000 betaald voor een ruimte die ik niet kan gebruiken. Ik mag wel een straalkacheltje aanschaffen. Natuurlijk kan ik niet met een straalkacheltje ontspannende massages gaan geven. Ik lees dat bij een anti kraak je een bruikleenovereenkomst hebt en geen huurovereenkomst en ze dus niet aansprakelijk zijn. Toch lees ik op juridische fora wel dat, wanneer de servicekosten (€225 per maand) dermate hoog zijn dat het wel een verkapte huurovereenkomst is ongeacht wat er in het contract staat. In dat geval zijn ze dus wel verantwoordelijk. Ik wil graag weten hoe ik juridisch sta en bij wie ik moet zijn om me te helpen. Ik wil graag de ruimte opzeggen maar vind de €1000 schade die ik heb geleden als starter een fors bedrag. Ik wil weten of ik recht heb op compensatie en wat ik kan kan doen in deze situatie.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept