Jump to content

Royondernemer

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer in spe
  1. Beste Higherlever lotgenoten, Ik heb een vraag betreffende een leaseauto. Ik word voor 30% eigenaar van een onderneming en zal een managementfee naar mijn holding laten uitkeren. Nu heeft het bedrijf nog een leaseauto over en heeft de huidige eigenaar voorgesteld dat ik deze auto kan rijden. Verder heb ik bij mijn huidige functie een leaseauto en ik twijfel of ik deze kan overnemen? -Mag ik de leaseauto rijden van het nieuwe bedrijf? - Kan ik eventueel mijn oude leaseauto meenemen? alvast dank voor jullie input!
  2. Beste Higherlevel lotgenoten, Ik sta op punt om een bedrijf over te nemen en heb nog een aantal losse eindjes voor mijn financiering. Deze wilde ik graag aan jullie voorleggen. Allereerst een schets van de situatie. Ik neem samen met een partner 60% van een bestaande onderneming over. Dit houdt in dat we beide 30% van de nieuwe organisatie krijgen. We financieren ons deel allebei apart. Beide hebben we een aparte holding BV. Ik heb een financier gevonden die mij het bedrag wil lenen met als onderpand de 30% aandelen in de nieuwe organisatie. Bij deze situatie heb ik de volgende vragen: - Kan ik zomaar de 30% aandelen als onderpand geven? - De financier krijgt geen stemrecht en/of dividend uitkering het onderpand dient alleen als borg/garantie voor de lening, kan dat? - De financier vraagt 7,25% rente is dit een gangbaar tarief voor een achtergestelde lening met als enig onderpand de aandelen in het bedrijf? - Zien jullie nog gevaren in deze constructie of zaken waarmee ik rekening moet houden? Alvast bedankt voor jullie input! een ondernemer in Spe
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept