Jump to content

Walnood

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

 • Location
  Amsterdam

Vision

 • I'm looking for people who
  Bij ons willen verblijven
 1. @prinsrachid Hartelijk dank voor je antwoord. Dat helpt zeker. Wat betreft die 10% regel, ik wel benieuwd waar die regel vermeld staat ik kan 'm nergens vinden. Zou mooi zijn! Wat betreft die bijtelling: ik denk dat dat de strategie wordt. @Jantax Bedankt voor deze informatie.. Dat is een interessante uitspraak. Er lijkt niet echt een methode door de belastingdienst te worden voorgesteld om dit brutohuurwaardeforfait van de prive woning te berekenen. Dit privé gedeelte wordt trouwens ook gebruikt voor de B&B Het is daarom lastig te bepalen wat welk percentage precies van die WOZ waarde gehanteerd moet worden. Bovenop het feit da we wonen in 60% van het oppervlakte van het geheel, gebruiken we het privedeel ook om de B&B te runnen ( back office, wassen strijken, afwas, opslag) . Bedankt in ieder geval, we gaan voor de zakelijke route met bijtelling!
 2. Fijne higherlevelers Wij huren wij een woonboot in Amsterdam om te dmv eenmanszaak te exploiteren als B&B . We wonen er zelf ook. Met de eigenaar moeten we overeenkomen hoe de huur te splitsen voor het privé en gasten deel. Het liefst hebben wij 1 zakelijke huur voor de hele boot, zodat we die als kosten mogen wegschrijven. Mag dat? Of is er een aparte huur vereist door de belastingdienst die privé wordt betaald én een huur die via de eenmanszaak gaat. De optie van 1 zakelijke huur zou te verdedigen zijn met het argument dat we de privé ruimte ook gebruiken om de zaak te runnen (wassen, office, keuken enz) en we er verplicht moeten vernachten als we gasten hebben. Heeft er iemand een verlichtend idee hierover. Alvast hartelijk dank!
 3. @Joost Rietveld Dank je wel :) Dat scheelt weer zoeken! Fijne dag!
 4. Dag fijne mensen van Higherlevel, De beste wensen alsnog. Ik heb het hele internet afgestruind en ik kom niet op het antwoord op een hele simpele vraag: Is de 9% BTW belasting op de boodschappen die ik doe voor onze net gestarte B&B (eenmanszaak) terug te vragen van de belastingdienst? ( producten voor een minibar die gratis wordt aangeboden maar evt ook spullen voor ontbijt). Alvast bedankt voor het medenken Vriendelijke groeten Caspar
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept