Jump to content

EliseR

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by EliseR

  1. Als je weinig kosten en weinig inkomsten hebt. Vanaf 2020 is een omzetgerelateerde vrijstelling omzetbelasting van kracht. Deze kun je gebruiken als je omzet exclusief btw in een kalenderjaar niet hoger is dan 20.000 euro. Onder de nieuwe KOR bereken je geen btw op je leveringen. De btw op kosten (voorbelasting) mag je ook niet aftrekken. Je mag een beperkte btw-administratie bijhouden en hoeft geen btw-aangifte in te dienen.
  2. Jajaja Jeroen en Cosara, ontzettend bedankt voor jullie reactie. Jajajaja Jeroen, ik ga de Verordening (EG) nr. 1935/2004 doorlezen. Bedankt ook voor de uitgebreide uitleg en de praktische tips!!! Cosara, bedankt voor de link! Ook hier zal ik me verder gaan inlezen. Super tof dat jullie vreemden bereid zijn te helpen. Dit heeft mij wel geïnspireerd om te kijken of ik ook iets kan bijdragen.
  3. Beste, Ik wil een start-up oprichten die (RVS) servies inkoopt bij een Chinese fabriek en verkoopt op de Nederlandse/ Europese markt. Servies is een Food contact materiaal en moet voldoen aan strenge wet- en regelgeving. Na veel gegoogle ben ik inmiddels het spoor bijster, waar het servies (schalen, bekers etc.) aan moeten voldoen. Kan iemand mij vertellen, welke wet- en regelgeving/ certificerings-eisen voor de fabriek een vereiste zijn voor de Nederlandse ( en eventueel Europese markt)? En heeft mijn onderneming nog certificeringen etc. nodig om het servies te mogen verkope
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept