Jump to content

AntoniaC

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer
  1. Beste Joost, Dank je wel voor je reactie. Ik hoop/denk niet dat sprake is van een dienstbetrekking. Ik verricht op verzoek van BV B opdrachten (adviezen/diensten) voor uiteenlopende opdrachtgevers van de BV B. Er is echter geen sprake van een gezagsverhouding met deze BV B. Ik ben zelfstandig en bepaal zelf of ik opdrachten wil doen en en hoe ik de opdrachten uitvoer en ik bepaal bijvoorbeeld volledig zelf mijn werktijden. Ik zit bijvoorbeeld ook niet bij het werkoverleg waar werknemers die wel in dienst zijn van de BVB aan deelnemen. Ik stuur zoals gezegd wel mijn factuur voor alle verrichte werkzaamheden aan de BV B. Naar aanleiding van jouw vraag heb ik er net wat meer over gelezen en nu vraag ik mij af of sprake zou kunnen zijn van een fictieve dienstbetrekking? Zou ik een modelovereekomst moeten sluiten? Met vriendelijke groet, Antonia
  2. Ik ben DGA en in dienst van mijn holding. De holding is aandeelhouder (30%) van een BV A waar ik werkzaamheden voor verricht. Het gebruikelijk loon dat ik van de holding ontvang is gebaseerd op deze bv A (het is ruim hoger dan 45000, hoger dan het loon van de best betaalde werknemer in BV A en hoger dan 75% van het loon van de meest vergelijkende dienstbetrekking). Ik verricht ook nog werkzaamheden voor een andere BV B waar ik/de holding echter geen aandelen in heb/heeft, dus ook geen aanmerkelijk belang. De holding stuurt deze bv facturen voor de door mij verrichte werkzaamheden in deze BV B. Is het juist dat deze BV B niet meegeteld hoeft te worden voor het bepalen van het gebruikelijk loon?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept