Jump to content

Philip T

Newbee
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer
  1. Dank! Het is me helder geworden dat de weg via activa/passiva transactie de juiste weg is om de omzetting te doen. Vooral antw. dat juridisch problemen kan geven is goed om in het achterhoofd te houden. Het is vooral in mijn hoofd dat ik de activa/passiva transactie nog wat ondoorzichtig vind wat er precies gebeurt en hoe ik onder aan de streep het meeste overhoud. Ik verwacht dat de stakinswinst NIHIL is. Onduidelijk voor mij is vooral de winst die ik tot nu toe heb gehaald: kan ik deze beter grotendeels in privé laten of overzetten naar de BV? Het is me onduidelijk of ik over de reguliere winst uit EMZ sowieso IB betaal of dat wanneer ik winst overneem in BV voorkom dat ik IB betaal. Deze vraag uitgezet bij boekhouder + bedrijf wat de omzetting regelt. Maar voel jullie vrij om ook jullie ervaring te delen :)
  2. Dag allemaal, Ik zit in het proces om mijn eenmanszaak om te zetten naar een BV/Holding structuur. De beste omzet methode is activa/passiva transactie in mijn situatie. Ik verhuur mezelf als consultant en heb verder geen bezit als auto/gebouwen/goodwill etc. Nu gaf mijn boekhouder als idee mee om gewoon een BV/Holding naast de EMZ te zetten zonder omzetting. Daarna rustig klanten / contracten / abonnementen over te zetten en als alles klaar is de EMZ te staken. Die periode hoeft niet lang te duren wat mij betreft. Ik wil vanuit de BV gaan werken zodra die er is. Ik ben wel gecharmeerd van het idee om met een schone BV/administratie te beginnen. De partij waar ik contact mee heb voor de oprichting BV/Holding gaf aan dat dit niet mag: het hebben van 2 bedrijven met dezelfde activiteiten. Hier kan ik online verder niets over vinden. Wat is jullie mening/ervaring hierin? Ps. wat ik online wel vind zijn voorbeelden van ondernemers die bewust een EMZ en BV naast elkaar hebben waarbij dat niet lekker gaat omdat het niet duidelijk genoeg is voor de Belastingdienst etc. Dat is niet mijn situatie. Ik wil vanuit de BV gaan werken en de EMZ zsm sluiten.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept