Jump to content

Jeroen1996

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Jeroen
 • Last name
  Van de pol
 • Company or organization name
  KJWebsales

Company info

 • Location
  Tilburh
 1. Is een IB47 formulier ook mogelijk? Op het formulier vullen we dan in dat de particulier ons een dienst heeft geleverd in de vorm van reclame.
 2. Wij zijn alleen benieuwd naar hoe we administratief moeten verwerken dat we een commissie uitkeren aan doelgroep A, die in de meeste gevallen particulier is.
 3. Bedankt voor de reacties, Ik zal proberen me best te doen om het meer toe te lichten, Wij gaan Merchandise ontwerpen,produceren,verkopen en verzenden voor diverse personen met een merk (denk aan youtubers,twitch,artiesten en bedrijven) op onze webshop. in dit geval zijn deze mensen Klant A. Van de producten die we voor hun verkopen krijgen ze commisie van x aantal procent. Klant B zijn de volgers/fans van deze mensen Veel youtubers en livestreamers (twitch) hebben vaak geen KvK, dus zijn ze een particulier. Maar wij willen ze wel graag uit betalen Dus kort samengevat: Klant A gaat gebruik maken van onze dienst Klant A krijgt een deel van de winst over het product wat we verkopen aan Klant B Klant A doet voor ons een dienst door Klant B naar ons toe te sturen. Onze vraag is nu als klant A geen kvk nr heeft en wij betalen hem uit hoe moet dit dan geregistreerd worden in onze boekhouding en betalen wij daar belasting over?
 4. Het is zeker mogelijk, ik vraag me alleen af of ik belasting moet betalen over het geld dat we overmaken naar klant a en hoe dit geregistreerd moet worden naar de belasting toe plus ook nog onder welke kostenpost zetten we dit bij boekhouden? Ik zat zelf te denken aan marketingkosten omdat ze in feite reclame voor ons maken om klant b naar ons door te sturen.
 5. Hallo, Ik zal ons even voorstellen, Wij zijn KJWebsales en wij hebben een webshop. Wij hebben een concept bedacht maar hebben hier nog wat belastingtechnische vragen over. Wij hebben 2 soorten klanten, klant A gebruikt onze service. Klant B Koopt in onze webshop. Wij zijn afhankelijk van klant A die klant B naar onze webshop stuurt. Klant B koopt een product, hiervan gaat een deel van de opbrengst naar ons, en een deel van de opbrengst naar klant A. Klant A is in de meeste gevallen een Particuliere gebruiker van once service. Is dit mogelijk belastingtechnisch gezien, hoe kunnen wij dit werkend krijgen? Alle hulp is welkom!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept