Jump to content

Richard_Grensondernemer

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Zojuist ontving ik het volgende bericht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, via: info@minszw.nl Geachte heer, Hartelijk dank voor uw bericht en signaal. U verzoekt om ondersteuning als ondernemer die in het buitenland woont, maar zijn onderneming in Nederland heeft gevestigd. Het kabinet onderzoekt de mogelijkheden om deze ondernemers te ondersteunen. Voor informatie verwijzen wij u naar de brief van 27 maart die de staatssecretaris heeft gericht aan de Tweede Kamer en naar het onderstaande citaat: “Om in aanmerking te komen voor de ondersteuning dient aan een aantal voorwaarden te worden voldaan. De zelfstandige moet in Nederland woonachtig zijn, eveneens moet het bedrijf in Nederland gevestigd zijn (of de hoofdzakelijke werkzaamheden). Er kunnen zich grensgevallen voordoen, bijvoorbeeld als de ondernemer in Nederland woont, maar zijn onderneming in Duitsland gevestigd is of andersom. Het kabinet vindt het belangrijk dat er voor alle ondernemers goede ondersteuning is. Daarom onderzoekt het kabinet met spoed de mogelijkheden om deze ondernemers te ondersteunen. Daarbij wordt in ogenschouw genomen wat andere landen doen voor deze groep. Uw Kamer zal daarover zo spoedig mogelijk geïnformeerd worden. Ten aanzien van bijstand voor levensonderhoud geldt dat elke lidstaat de verplichting heeft om haar inwoners een dergelijke vorm van bijstand te verschaffen. Als een zelfstandige met een onderneming in Nederland in een andere lidstaat woonachtig is, kan deze in het woonland een beroep te doen op sociale bijstand.” De brief vindt u via de volgende link: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-sociale-zaken-en-werkgelegenheid/documenten/kamerstukken/2020/03/27/kamerbrief-tozo. Voor de actuele stand van zaken kunt u het beste regelmatig de actueelpagina raadplegen: https://www.rijksoverheid.nl/actueel. Met vriendelijke groet, Afdeling Publiek en Informatie Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 2. KvK over maatregel Tozo: Ondernemers die in België of Duitsland wonen, komen dus niet in aanmerking. W.b. TOGS: mijn KvK SBI-code staat er niet tussen. Hopelijk wel na spoedige uitbreiding die is aangekondigd en zsm wordt gepubliceerd.
 3. Dag Kenneth, ik ben benieuwd! Via de link van Mikky (Telegraaf) is te lezen dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid benadrukt dat de regels nog moeten worden uitgewerkt. Dus meer duidelijkheid voor de grensondernemers gaat nog volgen. Ondertussen kunnen wij via de volgende link de petitie ondertekenen: https://www.petities.com/noodkreet_zelfstandig_ondernemende_grensarbeiders_voor_financiele_steun
 4. Dag Marc, Daarom heb ik zelf ondertussen mijn situatie uitgelegd via: https://www.rijksoverheid.nl/contact/contactformulier Eventueel kun je nog rechtstreeks contact zoeken met: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-sociale-zaken-en-werkgelegenheid/contact Ik had even een paar minuten gebeld en opgehangen, want kreeg het gevoel dat er geen doorkomen mogelijk was. Maar een echte volhouder wint! Zodra ik antwoord heb, dan laat ik het weten. Maar wacht niet op mij ;-). Gr., Richard.
 5. Ik ben ook grensondernemer. Dat was inderdaad niet duidelijk. Daarom zal ik mijn gebruikersnaam aanpassen en heb ik helaas ook niets aan de info van Norbert Bakker.
 6. Dag Barchocolate, Voor mij geld hetzelfde. Ik heb mijn bedrijf net van Breda naar Hulst (Zeeland) verhuisd. Ik ben ook woonachtig net over de grens, maar dan in België. Eerder heb ik weleens geinfomeerd bij Breda (2 jaar geleden) of Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) ook voor mij kon gelden. Ik werd na weken lang wachten opgebeld met de mededeling dat ik bij mijn Belgische gemeente een voorziening moest treffen, en ik er dus geen recht op had. De Belgische gemeente vereist dat ik een Belgisch ondernemingsnummer heb voor bijstand. Hierdoor dreig ik weer tussen wal en schip te geraken. Dit kan toch niet de bedoeling zijn voor alle grenswerkers? Wel je ziektekostenverzekering moeten afsluiten in werkland maar nergens recht op hebben is nu de situatie. OPROEP. Misschien kunnen alle grensarbeiders zich elders verenigen op deze site en een brandbrief sturen naar Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ik ben nog nieuw op dit forum. Wie weet hoe we dit het beste kunnen doen, of welk nieuw topic te openen?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept