Jump to content

KoenvdSande

Newbee
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Koen
 • Last name
  Van de Sande

Company info

 • Location
  Netersel
 1. Ja met jou laatste alinea zit ik te stoeien. Ik wil het hele plaatje een keer uitrekenen of het interessant is. Maar daarvoor weet ik dus niet hoeveel km ik nog voor 19ct mag rekenen.
 2. Dus ik koop de fiets zakelijk en geniet van de voordelen. Ik fiets lekker naar het werk waarmee ik mijn auto ontzie (geen brandstof/slijtage kosten). Voor de belasting geef ik de km op alsof ik ze met de auto heb afgelegd en tel ik vrolijk 19ct. Dat kan nooit de bedoeling zijn? Maar dat is toch nooit te controleren voor de belasting? Verklaar dat nader.....
 3. Oke, dus: Optie 1: Volgens mij betaal je bijtelling en wordt woon/werk vanaf 2020 gezien als prive gebruik. En dus mag ik daar wel 19ct voor rekenen als ik hem inzet om op mijn werk te komen. Optie 2: Als ik de auto pak mag ik het wel tellen en als ik de fiets pak niet. En dus moet ik een verantwoording bij houden over mijn kilometers. Hoe gaan ze dit controleren? Volgens mij willen ze hier juist vanaf met de nieuwe regels en gaat dus optie 1 gelden. Ik ben de weg wel een beetje kwijt...
 4. Bedankt voor de snelle reactie! Ik begrijp inderdaad dat het niet uitmaakt met welk vervoersmiddel ik naar mijn werk ga en daar altijd 19ct voor mag tellen. Maar mag dat ook voor een fiets die zakelijk aangeschaft is? Volgens mij wel omdat ze woon/werk als prive gebruik bestempelen. Nadeel: 7% bijtelling betalen over de fiets Voordeel: Btw terug vragen aftrekbaar Waarom zou je je fiets dan niet altijd op de zaak zetten?
 5. MOD comment: Ik heb deze vraag losgekoppeld van het andere topic omdat dit wel heel diep en te specifiek ingaat op 1 casus om in een verzameltopic behandelt te worden. _________ In mij zoektocht past mijn vraag het beste in deze topic. Ik ben er nog niet helemaal uit en dat komt omdat ook hier in deze topic nog niet wordt gepraat over de nieuwe regels die gelden vanaf 2020. Mijn situatie: Ik werk als ZZP en heb hiervoor klussen op locatie dicht bij huis. Op zo'n 10km. Afgelopen jaar heb ik voor 2800 km geteld. Deze heb ik op de (prive) fiets alsook met de (prive) auto afgelegd (verhouding 50/50). Ik wil nu een nieuwe (e-bike) fiets aanschaffen (ongeveer €2300,- inlc.). Deze fiets zal ik buiten woon/werk nauwelijks prive gebruiken (nieuwe regels gooien woon/werk en prive volgens mij op 1 hoop). Mijn vraag / inzicht: - Voor de km die ik maak met de auto mag ik nog altijd 19ct blijven tellen, voor de km die ik met de fiets maak niet. Hoe wordt dit ooit gecontroleerd? Of tel ik altijd voor elke km 19ct ongeacht of deze met de (zakelijke) fiets of (prive) auto wordt afgelegd? Advies is welkom!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept