Jump to content

KoenMeijer

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer in spe
 • First name
  Koen
 • Last name
  Meijer

Company info

 • Location
  Rotterdam
 1. Dit is zeer zeker meer dan een Rotterdams studenten idee. Ik heb online heel veel onderzoek kunnen doen naar de huidige trends mbt tot de horeca in berlijn (biologisch eten, lokale producten, veganistisch etc). Tevens heb ik per wijk een overzicht samengesteld met demografische gegevens als leeftijdsgroepen, migratie achtergrond van inwoners en de welvaartstatus per wijk. Voor een overzicht van de zakelijke huurprijs per m² per wijk heb ik verschillende partijen benaderd en verwacht daar vandaag of maandag meer over te horen. Daarnaast ben ik 2 weken geleden 4 dagen ter plaatse geweest om de sfeer te proeven in de wijken die mij interessant lijken. Ik ben niet zozeer op zoek naar een antwoord op specifieke marges aangezien dat onmogelijk is en van heel veel factoren afhangt en ik dit zelf moet uitzoeken. Waar ik benieuwd naar ben is of er een ietwat algemeen plaatje is, een richtlijn zo gezegd, waar ik mij aan moet houden voor een gezonde bedrijfsvoering. Ik koester de stille hoop dat er wellicht een Berlijnse horeca ondernemer in dit forum mij op enig moment hier meer over kan vertellen.
 2. Het wordt absoluut geen sterren restaurant maar ook zeker geen friettent. Ik wil een bar openen waar mensen actieve bargames kunnen spelen. Hier wil ik wekelijks een food truck laten cateren en zelf wil ik bieren, wijnen, warme dranken en cocktails gaan verkopen. Ik wil de gangbare marktprijzen hanteren die kroegen in de omgeving ook hanteren. Het voornaamste probleem waar ik tegen aan loop is dat ik nog geen onderneming heb en ik zodoende nog niet kan onderhandelen met groothandels en brouwerijen over inkoop prijzen. Ook heb ik nog geen locatie gevonden dus mijn huur staat ook nog lang niet vast. Wat ik graag wil weten is hoe het marge plaatje eruit moet komen te zien voor een gezond horeca bedrijf in Berlijn. Een ietwat algemeen plaatje waar ik vervolgens mee aan de gang kan. Op die manier weet ik welke verhoudingen ik moet hanteren en hoeveel de huur bijvoorbeeld mag zijn ten opzichte van de omzet om een gezonde bedrijfsvoering te hanteren.
 3. Goedemiddag, ik ben momenteel bezig met het schrijven van een ondernemingsplan voor een horeca concept in Berlijn en ik vroeg mij af of iemand mij iets zou kunnen vertellen over de marges. Ik zou graag willen weten met wat voor marges ik een gezond bedrijf kan runnen in Berlijn. Ik ben redelijk bekend met het marge plaatje in Nederland maar aangezien Berlijn een stuk goedkoper is vroeg ik mij af of dit dan ook anders ligt daar. Ik hoor het graag als iemand mij hier iets meer over kan vertellen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept