Jump to content

086643

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. 086643

  Stakingswinst

  Er was geen vennootschapsovereenkomst. Het is een kleine onderneming, met geen bezittingen en alleen wat banksaldo.
 2. 086643

  Stakingswinst

  Het plan is nu dat venoot A aangifte gaat doen als "ondernemer voor de inkomstenbelasting", en de andere twee uitgetreden vennoten aangifte als "inkomen uit overige werkzaamheden" Verder is het plan dat voor vennoot A, alle 3 de VOF periodes/boekjaren als één onderneming/boekjaar op de belasting aangifte wordt gespecificeerd, op de wijze zoals in dit forum eerder als optie werd vermeld: Daarnaast komt er nog tweede onderneming/boekjaar op de aangifte voor de eenmanszaak. Hiermee wordt ook gelukkig voorkomen dat je over het maximum van 3 ondernemingen gaat (in het aangifte programma van de Belasting). Zoals eerder al vemeld, het gaat allemaal om een hele kleine onderneming, met geen bezittingen en alleen wat banksaldo. Jammer dat de persoonlijke veranderingen in 2019, de aangifte zo complex gemaakt hebben.
 3. 086643

  Stakingswinst

  Dit is gebeurd via de KvK.
 4. 086643

  Stakingswinst

  Bedankt voor het alternatief. Nog wat vragen hierover: 1/. Is het mogelijk om voor de 2 personen uit de VOF die NIET het hele jaar in de onderneming gezeten hebben, deze als "Geen ondernemer voor de inkomstenbelasting" op te geven (met inkomen uit overige werkzamheden), en de persoon die door gegaan is als eenmanszaak "Wel als ondernemer voor de inkomstenbelasting"? Moeten ze niet alle 3 gelijk zijn? 2/. Je gaf eerder aan, dat als je alle drie de VOFs op een hoop veegt, dan moet je wel per vennoot vervolgens de winst en het eigen vermogen verdelen. Dat vereist dat in de administratie van de vof de splitsing per vennoot (aandeel in het eigen vermogen, ook wel kapitaalrekening genaamd) telkens zorgvuldig is gedaan. En ook dat de andere 2 moeten dat in hun aangiftes doen. Als de andere 2 Belasting aangifte doen met inkomen uit overige werkzaamheden, moeten ze dat nog steeds doen? 3/. Neem aan dat de persoon die door gegaan is met de onderneming als eenmanszaak, als je de 3 VOF periodes samenvoegt, nog wel per vennoot vervolgens de winst en het eigen vermogen moet verdelen. 4/. Heeft de persoon die het hele jaar 1225+ uren in dezelfde onderneming gewerkt heeft (in de 3xVOF & Eenmanzaak) nog steeds recht op Ondernemers en Starters aftrek, omdat het in dit geval gaat om 4 fiscale periodes, en daardoor wellicht door de Belasting gezien worden als 4 afzonderlijke ondernemingen.
 5. 086643

  Stakingswinst

  Weer bedankt, omdat dit allemaal compleet nieuw voor mij is, een paar vragen over bovenstaande: 1/. Specificeer je dit ook ergens op de belasting aangifte? 2/. Omdat het hier gaat om een zeer kleine VOF, geen bezittingen en alleen wat banksaldo, is dit dan nog wel van toespassing?
 6. 086643

  Stakingswinst

  Joost, bedankt voor je reactie. Heb net geprobeert de 4 periodes (boekjaren) te specificeren in de aangifte, maar dat gaat niet omdat ik een melding kreeg na de derde, dat ik geen ondernemingen meer kan toevoegen (max. 3). Wil daarom, zoals je aangaf, de 3 VOFs in 1 keer opegeven (in één boekjaar). Zou je alleen het volgende willen toelichten: Wellicht kun je de vof's in 1 keer opgeven, mits je alles goed verdeelt over de vennoten. Dat zal er vooral vanaf hangen hoe zorgvuldig je de intreding en uittreding van de vennoten hebt geadministreerd. Bedankt.
 7. 086643

  Stakingswinst

  Graag een reactie. Alvast bedankt.
 8. In 2017 is een kleine 2 mans VOF opgericht (venoot A & B). In 2019 hebben achtereenvolgens de volgende wijzigingen plaatsgevonden: 1. Inschrijving nieuwe venoot (C) > 3 venoten 2. Uitschrijven oude venoot (B) > 2 venoten 3. Omzetten VOF naar Eenmanszaak door een van oprichtende venoten (A) De onderneming heeft geen fysieke bezittingen of te maken met afschrijvingen. Het enigste wat er is, is een klein saldo op de bank rekening. Op de website van de Belastingdienst las ik dat alle 3 de veranderingen gezien worden als wijziging van rechtsvorm, en daarom stakingswinst berekend moet worden. Las ook dat doorschuiven niet mogelijk is vanwege de 36 maanden eis. Betekend dit dat op de aangifte Inkomstenbelasting, 4x een onderneming (3x VOF met hetzelfde KvK nr & 1x Eenmanszaak met een ander KvK nr)) moet worden opgegeven voor de 4 verschillende periodes? Bij de bovenstaande 3 rechtsvorm wijzigingen was in 2 gevallen het Saldo op de bank rekening lager dan de Stakingsaftrek van € 3.630 Is er mischien ook een makkelijker manier om te aangifte te doen? Graag jullie advies, omdat ik hier voor het eerst mee te maken krijg, en verder dit mijn eerste onderneming is. Bedankt.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept