Jump to content

naxotico

Newbee
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Dit kan je al volgt doen: Je hebt nu €2000 voorraad. Dit hoort op de balans te staan. Je inkopen boek je het gehele jaar door op je 'inkoop' grootboek rekening. Aan het einde van het jaar ga je balansen en maak je van het verschil (huidige voorraad - beginvoorraad) een memoriaalboeking op de grootboekrekening 'voorraad', met als tegenrekening de grootboekrekening 'inkopen' waar je het hele jaar door op gemuteerd hebt. De voorraad op de balans, die het hele jaar op €2000 heeft gestaan is hiermee weer geactualiseerd.
 2. Sterker nog, de Duitse abmahnung cultuur heeft ervoor gezorgd dat er op elke straathoek tegenwoordig een Rechtsanwalt zit. Het verdienmodel van een groot gedeelte hiervan is het zoeken naar (kleine) fouten die onwetende internetondernemers hebben gemaakt. Ik heb vorig jaar 2019 een soortgelijke aanmaning gekregen. De tips die ik je nu kan geven zijn: De schuldverklaring / onthoudingsverklaring die bij deze brief zit niet ondertekenen. Zo snel mogelijk een Nederlandse Rechtsanwalt zoeken die namens jou een onderhandeling kan starten. Eventueel kan ik je een Nederlandse Rechtsanwalt aanbevelen.
 3. Hallo, In 2019 had ik een leverancier uit het Verenigd Koninkrijk welke mij 3 facturen heeft gestuurd waarop VAT was berekend. 2 van de 3 facturen zijn op dit moment nog in behandeling. Het gaat om producten die ik uit het Verenigd Koninkrijk heb geïmporteerd. Afgelopen November heb ik een verzoek tot teruggave van deze VAT gedaan via de daarvoor bestemde website van de Belastingdienst. Afgelopen week heb ik een brief gekregen van HM Revenue & Customs over 1 van deze facturen. De VAT zal niet worden terugbetaald aan mij, met als reden 'goods removed from the UK'. Daar komt bij dat ik een boete kan verwachten van 15% tot 30% van het door mij geclaimde bedrag en formulier moet invullen over de redenen waarom ik een foutieve claim heb ingediend. Ik heb vrijdag de Belastingdienst gebeld, die konden mij geen duidelijkheid geven. Het gaat om, voor mij, grote bedragen. Wellicht hebben jullie een idee wat hier fout kan zijn gegaan?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept