Jump to content

Eigenadm

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer

Recent activities

  1. Dank voor je reactie. Het is inderdaad zo dat er eerder waarneming is geweest en dat het te maken heeft met toetreding in de praktijk. Het overnemen van de certificaten is daardoor wel van belang voor de onderneming. De certificaten kunnen dan dus wel op de balans gezet worden als deelneming of vordering r/c met de BV met daartegen over de lening die is afgesloten voor de financiering van de certificaten..? Dividenduitkering zal inderdaad in box 1 komen. Door de BV is er al voor een deel dividendbelasting afgedragen het andere deel zal door de aangifte nog gedaan worden.
  2. Hallo, Al een aantal jaren heb ik een onderneming (eenmanszaak) als waarnemend huisarts. Bij een huisartsen praktijk heb ik de certificaten overgenomen van een huisarts die stopt. Zij hebben met een aantal huisartsen jaren geleden een bv opgericht en daarvan is nu een berekening gemaakt wat de waarde is van de certificaten. Ik wil graag eerst mijn eenmanszaak behouden en nog niet overgaan naar een bv. Inmiddels heb ik een lening afgesloten om de certificaten te kunnen financieren. Mijn vraag is hoe verwerk ik de aankoop van de certificaten op de balans van mijn eenman
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept