loading
Ga naar inhoud

Merijn0114

Junior
 • Aantal berichten

  7
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

0

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  student

Recente activiteiten

 1. De BV bestaat uit 2 bedrijfsactiviteiten. Graag wil ik alle activiteiten dmv een activa-passiva transactie verkopen. Heb ik het goed dat wanneer ik bijvoorbeeld stratenmaker en hovenier ben en alle hoveniersactiviteiten (gereedschap & klantenportefeuille) verkoop aan een andere hovenier geen OB verschuldigd ben en wanneer ik alle hoveniersactiviteiten aan 10 verschillende hoveniers verkoop wel OB verschuldigd ben?
 2. Beste lezer, Voor de verkoop van bedrijfsactiviteiten in mijn bedrijf overweeg ik een activa-passiva transactie. Kom ik naast vennootschapsbelasting nog andere belastingen tegen bij deze transactie? Mvg Merijn
 3. Geweldig! dankjewel voor je reactie Ward. Naar mijn idee kan dit idee in ieder geval de prullenbak in.
 4. Dat kan maar dat wil ik wel graag door middel van een aandelentransactie. Een overweging is een juridische afsplitsing maar ik mijn onderzoek wil ik een antwoord op alle mogelijke opties.
 5. Beste lezer, Ik ben in het bezit van een onderneming dat bestaat uit 2 bedrijfsactiviteiten binnen 1 bv. Graag wil ik deze activiteiten splitsen zodat ik één bedrijfsactiviteit door middel van een aandelentransactie kan verkopen en de andere kan behouden. Een optie is een juridische splitsing. Deze gaan onder algemene titel over waardoor deze denk ik niet geschikt is om direct te verkopen (welk termijn zou hier dan voor gelden)? De juridische splitsing kan door middel van een zuivere splitsing. Is het mogelijk bij een zuivere splitsing om de bedrijfsactiviteiten die ik wil verkopen direct bij de splitsing aan een derde partij (rechtspersoon) te verkopen en vervolgens de bedrijfsactiviteiten die ik wil behouden over te dragen naar een nieuwe bv met exact dezelfde handelsnaam die ik nu ook heb? omdat de huidige bv dan ophoudt te bestaan lijkt me dit mogelijk. Mijn vraag is of deze wijze mogelijk is? Groet, Merijn
NL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké