Jump to content

Schippers

Junior
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Excuus. Stress om niets zie ik Ik moet beter lezen, rachid had het antwoord al eerder gegeven. Ik snap het. Nogmaals excuus.
 2. Nog 1 vraag. Ik heb in een fictief voorbeeld 38 000 winst Ik 50% 19000 winst Activa en passiva zijn in balans Alleen ik wil graag de winst invullen (en dus daar de belasting over betalen) maar moet dat invullen bij winstaandeel. Als ik dat invul, acccepteert hij het niet in de balans , wel als ik datzelfde bedrag bij kapitaal aandeel invul... Wat ook werkt is het zelfde bedrag bij prive onttekking invullen (zo staat het er echt) Dan kan ik wel.verder , en zie ik bij het eindresultaat dat dat bedrag ook als winst afgerekend word in het eindresultaat. Mijn vraag : hoe vul ik mijn winstbedrag (het aandeel waar ik belasting over wil betalen) nu in op het eind ? Zo moeilijk moet dat toch niet zijn? De jaarcijfers van de vof alles kloppen , alleen de afwerking lukt niet. Winst wil ik invullen , maar hoe? Edit : bij het kopje prive onttrekking in geld staat als info "het totaal van de bedragen die u opnam voor prive doeleinden" dat is dan de "winst" waar ik van geleefd heb? Wij hebben elke maand ons eigen winstaandeel opgenomen van wat er overbleef van de omzet-kosten. In de 60/40 verhouding.
 3. @roel bedankt voor je uitleg :)
 4. Rachid Bedankt voor het uitleggen!
 5. Top dank Dan weet ik het zeker bij deze. Beter zeker weten dan twijfelen toch?
 6. Dank Maar dat is allemaal.niet nodig , er word direct weer gesproken over een boekhouder in handen nemen etc. Die heb ik wel, ik wil het alleen snappen. Het winstresultaat alsmede de toelaatbare reserves etc zijn bekend , het gaat er alleen om hoe ik als vennoot het noteer. Als leek zou ik zeggen : totaal winst die eruit is gehaald om van te leven is de prive ontrekking , maar dat weet ik dus niet zeker.
 7. Dank. Ik snap het wel bedoel alleen hoe te omschrijven in de aangifte ? Ondernemingsvermogen begin jaar 0 en einde het totaal onttrokken winst?
 8. Dank voor je antwoord. Uiteraard bedoel ik "vergoeding voor arbeid" Dus zoals het nu is : totaal onttrokken bedrag is mijn "winst" ?
 9. Hallo allemaal, ik ben nieuw hier en zit met een vraag. in 2019 is er een winst genoteerd ik 60% en mijn zakenpartner 40% (ook in de v.o.f. overeenkomst opgenomen) nu is na aftrek van kosten het resultaat bekend van de v.o.f. dit is de winst en die is naar percentage verdeeld in een maandelijkse betaling (dus er is na het arbeidsloon geen extra geld over) Nu loop ik tegen de `som` als het ware aan, het resutaat klopt tot op iedere factuur etc. activa en passiva , ik weet wat het inhoud maar, `liquide middelen` is dat nu het totale winstbedrag (60%) van mij? wij hebben een simpele business zonder enig vorm van bedrijfsvoorraden etc. het is omzet-kosten = resultaat 60/40 maar hoe `benoem` ik dit ? begin boekjaar 0 en einde het bedrag ? of benoem ik het als `prive opname?` dat lijkt me namelijk niet. ik wil het graag snappen, ipv. direct een boekhouder te zoeken groet ~! een starter
 10. Maandag 6 april 2020 een aanvraag over de NOW gedaan ons bedrijf is helaas april mei en juni gesloten (0 % omzet) vanochtend stond er al het eerste deel op de rekening complimenten aan het UWV dat dit zo snel kan zeg!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept