Jump to content

Toro80

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Company info

 • Location
  Benidorn
 1. Inmiddels bijna 4 maanden verder, heb je nog wat ondernomen?
 2. Helaas gaat deze kans verloren. Heb vandaag te horen gekregen dat de toko verkocht is, tenminste, maandag zullen ze hem betalen, echt balen want ik weet zeker dat ik er wat mee had kunnen doen :( Op naar plan B en dat is dan nog even wat langer in Nederland blijven. Ik had een tijd geleden onderzoek gedaan naar een stad die nog geen avond winkel heeft maar had destijds niet de financiën om dat op te zetten en nu wel. Nog steeds iets wat ik leuk vind om op te zetten maar dat houdt mij voorlopig wel in Nederland. Bedankt voor de reacties.
 3. Ik heb nooit gezegd dat ik geen horeca/management ervaring heb, in tegendeel, ik heb een pizzaria gemanaged en vaker een leiding gevende functie gehad en dat zijn ook dingen waar ik mij niet druk om maak. De grill is heel het jaar open en heel het jaar door zijn er toeristen. Ik weet gewoon dat ik de grill naar een "higher level";) kan brengen omdat er gewoon veel dingen niet ondernomen zijn. Waar ik echt geen kaas van gegeten heb is een bedrijf overnemen en een huurkoop contract op laten stellen. Dat is echt het enige waar ik advies over wil en dan komt het dus op, wat moet ik zeker in een contract laten zetten en welke stukken/papieren moet ik zeker opvragen? Heb al natuurlijk al wel een idee met wat ik ontvangen maar ik weet zeker dat ik dingen mis. Salaris personeel (momenteel een stel en 1 oproep) Gemiddelde inkoop kosten Omzet cijfers van de maanden voordat ze tijdelijk gesloten waren Welke vergunningen en verzekeringen er momenteel zijn wie de verhuurder is andere kosten als g/w/l Daar kom ik denk al een heel eind mee. Thnx
 4. Corona tijd tel ik niet mee, zijn daardoor 2 maanden dicht geweest. De waarde van de goodwill weet ik niet precies maar er staat behoorlijk wat nieuwe spullen in. Afgelopen maand waren ze gesloten dus geen cijfers. Ik ga er zelf 2 juli heen om eens te kijken en met het personeel te praten. De eigenaar verkoopt het omdat zijn vrouw terug naar Nederland wilt en hij zich meer op z'n andere bedrijven wilt richten.
 5. Bedankt voor de adviezen hierboven. De eigenaar doet ook te makkelijk, "Stel maar een contractje op met voorwaarden" maar ik ga niet zomaar even op de bonnefooi iets samenstellen en aangaan. Het is een lopend bedrijf met winst, niet heel veel omdat hij meerdere bedrijven heeft en niet echt verder geïnvesteerd heeft in het groeien van dat bedrijf. Ik kan wel een tijdje vooruit, in het slechtste geval, ik heb een reserve om puur de vaste lasten, dus huur, inkoop, personeel, gwl alleen al een half jaar te draaien, inclusief mijn eigen kosten zoals huurwoning en de standaard vaste lasten, dat zou zijn als er 0 winst is maar daar ga ik niet vanuit. Ze hebben nog geen 1x verlies of geen winst gedraaid. En dit is zonder website, zonder activiteit op SM en zonder te bezorgen. Ze zitten op een top locatie die iedereen passeert onderweg naar het strand en de reviews zijn goed.Ik heb een achtergrond in webdesign en marketing dus maak mij totaal geen zorgen om er meer winst uit te halen. Echter heb ik totaal geen ervaring met een huurkoop contract vandaar deze thread.
 6. Verkoper is overigens ook een Nederlander. Maar Portugese advocaat of niet, heb het over de globale dingen die opgesteld moeten worden, wat daarin het beste is.
 7. Ik heb een leuke mogelijkheid om een grill cafetaria over te nemen op een toeristische plek in Portugal. Er is veel ruimte om uit te breiden en ik wilde sowieso al naar het buitenland. Ik kan de toko in principe kopen maar dan heb ik geen geld over om op terug te vallen nu is er ook de optie om voor huurkoop te gaan. Waar kan ik het beste zo'n contract op laten stellen en wat kan ik het beste erin zetten? De totale som is €65000 met een aankoop van €30000 en de rest in 2 jaar. Er zijn verschillende vergunningen die over genomen moeten worden voor de rest zit alles in het pand bij de aanschaf. Huur is €2000 per maand. Ik wil een contract op laten stellen dat beiden partijen dekt mochten bepaalde problemen op duiken. Voor hun is dat mocht ik 3 maanden niet betalen dan vervallen de afspraken maar wat zou het beste voor mij zijn aangezien 30k een groot bedrag is voor mij. Hoor graag jullie advies.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept