Jump to content

Toro80

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Toro80

 1. Ik heb het al gered als ondernemer op diverse vlakken dus daar maak ik mij niet druk om. Een groothandel die zowat de enige is aangezien ze de andere handelaren over genomen hebben en vervolgens hun eigen klanten eruit concurreert is niet hoe ondernemen werkt imo. Wat voor nut heeft het dan om als distributeur te boek te staan als je vervolgens je eigen klanten eruit concurreert? En als niemand zn beklag zou doen dan zou het allemaal nog veel rotter zijn. De verkoop van artikelen is slechts een onderdeel van mijn project, sterker nog, ik heb het niet perse nodig maar het gaat mij puur om het principe. Ook heb ik niet eens over moddervette marges aangezien er letterlijk geen marge is. Al zet jij je prijs dat je maar 1 cent winst maak dan nog zitten hun er euro's onder. Maar goed, blijkbaar uit de reacties kan ik veronderstellen dat deze manier van zaken doen dus normaal is maar ik deel die mening niet. Ze zouden groothandels gewoon keihard moeten aanpakken voor dit soort praktijken. Koop je nu uit het buitenland? Helaas zijn hun al de exclusieve distributeur met een miljoenen budget dus dat gaat em niet worden. :D
 2. Sorry maar jouw situatie is totaal niet te vergelijken met deze situatie.
 3. Wat ik had willen vragen is kan ik er wat tegen doen maar NL kennende vast niet. Dan hebben we het over dezelfde. Ik begrijp niet dat dit wordt toegestaan. Concurrentie prima maar niet in deze vorm waar je dus niet kan concurreren. Daar heb je dus helemaal niets aan als zij ver onder jouw inkoop prijs en marge gaan zitten en nee dat is niet logisch. Je bent of een groothandel die aan ondernemers verkoopt of je bent de ondernemer, beiden creëer niet realistische concurrentie. Het is niet eens concurrentie want er valt niets te concurreren. Wat voor toegevoegde waarde moet je geven dan? Ze hebben een miljoenen budget, een goede klantenservice, verzendkosten zijn minder, hun prijzen kan je niet eens in de buurt van komen, sorry maar dit zou gewoon verboden moeten zijn.
 4. Voor 1 van mijn niches heb ik mij aangemeld bij een groothandel en inmiddels goed gekeurd dus was wat research aan het doen naar prijsverhoudingen kom ik er vervolgens achter dat ze zelf gewoon meerdere webshops hebben waar ze hun spul uit de groothandel verkopen tegen prijzen waar niet mee te concurreren valt. Dus op de groothandel site zetten ze bij artikel A als adviesprijs €49,95 incl. De inkoopprijs is volgens hun €35 ex en omdat ze ons als klant natuurlijk waarderen krijgen we zogenaamd 20% korting, wat uiteraard al onzin is maar goed, en is de inkoop prijs met korting €28 ex. Verzendkosten bedragen €6,95. Vervolgens kom ik op hun webshop terecht en verkopen zij het artikel voor €30 incl btw en €4,95 verzendkosten. Als ik de btw erbij reken kost het mij alleen al €33,88 en dan heb ik nog niet eens een percentage voor winst er bij gedaan.. Nou zal ik er waarschijnlijk toch niets tegen kunnen doen dus tik het maar om het uit mijn systeem te krijgen maar vind dat echt een smerige manier van zaken doen! Dus je wilt dat wij ondernemers bij jou inkopen en vervolgens concurreer je ons eruit..
 5. Dit werd mij dus ook "verplicht" ik zag de bui al hangen maar kreeg idd het excuus dat ik bereikbaar moet zijn en de beste meneer bleef er op hameren aangezien ik helemaal geen telefoonnummer wilde opgeven. Mochten ze er over blijven zeiken, beste is gewoon een gratis lebara simkaartje mja dat is achteraf.
 6. Even een korte update, sinds ik mijn nummer uit het KvK register heb laten verwijderen en zij het verwerkt heb geen enkel telefoontje meer, wat een rust maar toch wel zwaar klote dat het zo geregeld is.
 7. Ik was bij de KvK en de kerel vertelde mij dat ik de eenmanszaak niet kon houden. Webshop artikelen worden vanuit de groothandel direct bij de klant geleverd.
 8. Inmiddels wat berichten hier gelezen en ook bij mijn inschrijving bij de KvK wat info opgedaan. Het roer gaat om en ik ga emigreren naar Hongarije. Echter heb ik mijn Nederlandse webshops en webdesign klanten. Helaas moet het in NL moeilijk en ondanks dat de transacties in Nederland gebeuren en klanten in Nederland zijn moet je perse fysiek in Nederland werkzaamheden verrichten. Imo totale onzin maar het is wat het is. Voor diverse dingen heb ik een KvK en BTW nummer nodig maar kan dus niet mijn eenmanszaak behouden. Wat nu? Ik las over een vestiging adres huren maar zover ik begrijp als je uit de GBA geschreven wordt dan kan je alsnog niet als eenmanszaak verder. Van de KvK heb ik begrepen dat het vanuit het buitenland wel kan als je een BV inschrijft echter las ik dat je dan minimaal €45000 per jaar moet uitkeren.. Ik ga dat denk niet halen en heb dat helemaal niet nodig want mijn vaste lasten zijn zeer laag in Hongarije. Dus ik weet niet zo goed wat ik moet doen. Iemand tips? Bedankt.
 9. Geen idee, 1x opgenomen 1 of ander vaag bureautje voor energie contracten daarna niet meer opgenomen. Spreken ook nooit wat in.
 10. Met andere woorden, in praktijk kan je er dus niets aan doen.. En ze mogen langs komen, graag zelfs!!! Hoe trouwens niet door een prospect gevonden te worden, ik benader of zelf mijn klanten of ze komen bij mij terecht via SEO en klantenservice gaat via een ticket system. Zoals @Bert. al zegt, ze bellen nooit anoniem, steeds met zichtbare nummers door het hele land.
 11. Het begint nu toch aardig irritant te worden. Mijn nummer staat al zeker een jaar in het bel mij niet register maar sinds de inschrijving bij de KVK wordt ik elke dag zeker 5-8 gebeld door allerlei nummers door heel Nederland. 1 keer heb ik opgenomen was het 1 of andere energie iets, elke keer wanneer ik vroeg hoe ze aan mijn nummer kwamen kreeg ik een bijdehand antwoord als "Ik begrijp niet waar u het over heeft meneer". Kan ik hier nog wat tegen doen? Heb net mijn Telefoonnummer uit het KVK register laten halen maar ben bang dat het al te laat is. Gr.
 12. De enige reden dat ik hier aan dacht is omdat ik tegenover over een hotel zou zitten en een locatie waar veel toeristen komen maar hoe langer is er over denk hoe meer ik denk dat het teveel tijd en energie gaat kosten in wat je er voor terug krijgt idd.
 13. Zou het ook niet doen voor de commissie hoor, meer om mensen in de winkel te krijgen, Mocht de deal doorgaan dan hebben we het over een gemakswinkel met slijterij. Maar ik las dat het maximum €2500 per klant is dus als je er een paar van die hebt op een dag ben je dus de sjaak want ik wil nou niet echt zoveel geld in de winkel hebben.
 14. Ik wist niet precies in welke sectie ik dit moest vragen dus hoop dat ik goed zit. Heb een vraag mbt western union agentschap, kon er niets over vinden op hun website en ook niet hier op het forum. Hoe gaan contact aan/uit betalingen in z'n werk? Bedoel je toch behoorlijk wat geld in huis hebben als je dingen moet gaan uitbetalen. Halen ze geld op, moet ik het ergens storten? Ze zijn daar niet echt duidelijk over, ook op de site van moneygram niet echt iets over te lezen.
 15. Ik heb 2 juli een afspraak in mijn eigen stad Rotterdam maar zoals het er nu naar uit ziet ga ik ook een onderneming overnemen in Den Haag. Moet ik daarvoor bij de Haagse KVK zijn of maakt dat niet uit? Stomme vraag misschien maar er staat niets over op de site van de KVK.
 16. Inmiddels bijna 4 maanden verder, heb je nog wat ondernomen?
 17. Helaas gaat deze kans verloren. Heb vandaag te horen gekregen dat de toko verkocht is, tenminste, maandag zullen ze hem betalen, echt balen want ik weet zeker dat ik er wat mee had kunnen doen :( Op naar plan B en dat is dan nog even wat langer in Nederland blijven. Ik had een tijd geleden onderzoek gedaan naar een stad die nog geen avond winkel heeft maar had destijds niet de financiën om dat op te zetten en nu wel. Nog steeds iets wat ik leuk vind om op te zetten maar dat houdt mij voorlopig wel in Nederland. Bedankt voor de reacties.
 18. Ik heb nooit gezegd dat ik geen horeca/management ervaring heb, in tegendeel, ik heb een pizzaria gemanaged en vaker een leiding gevende functie gehad en dat zijn ook dingen waar ik mij niet druk om maak. De grill is heel het jaar open en heel het jaar door zijn er toeristen. Ik weet gewoon dat ik de grill naar een "higher level";) kan brengen omdat er gewoon veel dingen niet ondernomen zijn. Waar ik echt geen kaas van gegeten heb is een bedrijf overnemen en een huurkoop contract op laten stellen. Dat is echt het enige waar ik advies over wil en dan komt het dus op, wat moet ik zeker in een contract laten zetten en welke stukken/papieren moet ik zeker opvragen? Heb al natuurlijk al wel een idee met wat ik ontvangen maar ik weet zeker dat ik dingen mis. Salaris personeel (momenteel een stel en 1 oproep) Gemiddelde inkoop kosten Omzet cijfers van de maanden voordat ze tijdelijk gesloten waren Welke vergunningen en verzekeringen er momenteel zijn wie de verhuurder is andere kosten als g/w/l Daar kom ik denk al een heel eind mee. Thnx
 19. Corona tijd tel ik niet mee, zijn daardoor 2 maanden dicht geweest. De waarde van de goodwill weet ik niet precies maar er staat behoorlijk wat nieuwe spullen in. Afgelopen maand waren ze gesloten dus geen cijfers. Ik ga er zelf 2 juli heen om eens te kijken en met het personeel te praten. De eigenaar verkoopt het omdat zijn vrouw terug naar Nederland wilt en hij zich meer op z'n andere bedrijven wilt richten.
 20. Bedankt voor de adviezen hierboven. De eigenaar doet ook te makkelijk, "Stel maar een contractje op met voorwaarden" maar ik ga niet zomaar even op de bonnefooi iets samenstellen en aangaan. Het is een lopend bedrijf met winst, niet heel veel omdat hij meerdere bedrijven heeft en niet echt verder geïnvesteerd heeft in het groeien van dat bedrijf. Ik kan wel een tijdje vooruit, in het slechtste geval, ik heb een reserve om puur de vaste lasten, dus huur, inkoop, personeel, gwl alleen al een half jaar te draaien, inclusief mijn eigen kosten zoals huurwoning en de standaard vaste lasten, dat zou zijn als er 0 winst is maar daar ga ik niet vanuit. Ze hebben nog geen 1x verlies of geen winst gedraaid. En dit is zonder website, zonder activiteit op SM en zonder te bezorgen. Ze zitten op een top locatie die iedereen passeert onderweg naar het strand en de reviews zijn goed.Ik heb een achtergrond in webdesign en marketing dus maak mij totaal geen zorgen om er meer winst uit te halen. Echter heb ik totaal geen ervaring met een huurkoop contract vandaar deze thread.
 21. Verkoper is overigens ook een Nederlander. Maar Portugese advocaat of niet, heb het over de globale dingen die opgesteld moeten worden, wat daarin het beste is.
 22. Ik heb een leuke mogelijkheid om een grill cafetaria over te nemen op een toeristische plek in Portugal. Er is veel ruimte om uit te breiden en ik wilde sowieso al naar het buitenland. Ik kan de toko in principe kopen maar dan heb ik geen geld over om op terug te vallen nu is er ook de optie om voor huurkoop te gaan. Waar kan ik het beste zo'n contract op laten stellen en wat kan ik het beste erin zetten? De totale som is €65000 met een aankoop van €30000 en de rest in 2 jaar. Er zijn verschillende vergunningen die over genomen moeten worden voor de rest zit alles in het pand bij de aanschaf. Huur is €2000 per maand. Ik wil een contract op laten stellen dat beiden partijen dekt mochten bepaalde problemen op duiken. Voor hun is dat mocht ik 3 maanden niet betalen dan vervallen de afspraken maar wat zou het beste voor mij zijn aangezien 30k een groot bedrag is voor mij. Hoor graag jullie advies.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept