Jump to content

Fincalife

Junior
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • First name
  Gemma
 • Last name
  Lemmen
 • Company or organization name
  Emstee-Fincalife

Company info

 • Location
  Roermond
 1. Beste mensen, Onlangs een bestelling geplaatst bij een technologisch bedrijf in China. So far so good. Ga ik die bestelling betalen....geef ik alle gegevens correct door...is het tegenrekeningnummer tijdens verzending van het geld veranderd!! De eerste 3 getallen...3x 0...zijn niet meer te zien op het afschrift. Terwijl ik toch echt zeker weet dat ik het correct heb ingevuld allemaal. Bank al ingelicht en ze gaan een onderzoek starten waar het geld is gebleven. Bedrijf wil naturrlijk de goederen niet versturen omdat op het afschrift een verkeerd bankrekening staat vermeld. Iemand ervaring hiermee?
 2. Het zal idd geen wereld bedrag zijn en de tijd en enrgie niet waard. Eerlijk gezegd hadden we ons dat niet eens gerealiseerd destijds dat de BLD hier naar zou kijken. Dom dus.
 3. Er is 1 ondernemer, de ander werkt mee. In 2018 was er geen sprake meer van een fultime baan.
 4. Ja er staat bv adverteren 1 uur. Klant ontvangen 1,5 uur. enz. Als commentaar bv bij klant ontvangen..er staat geen naam bij. Wel waarvoor de klant kwam. Lang niet alle klanten die kwamen leidden tot offertes. Van diegene die wel om een offerte vroegen, hebben we natuurlijk wel de namen. Hebben we ook allemaal uitgelegd. Dat we vooral heel erg veel tijd kwijt waren met het adverteren en het zoeken naar goede leveranciers in Spanje. En een betrouwbare transporteur. En zelf een website maken....wat echt niet mee viel.
 5. Het gaat om 2017. De BLD betwist idd het aantal uren...zij gelooft niet dat mijn partner meer dan 1225 uur in zijn zaak heeft gestoken. In werkelijkheid waren het zelfs meer uren dan door ons opgegeven nl 1431 uur. Omdat er zoveel uur besteedt is aan de zaak zou de omzet ook hoger moeten zijn.
 6. De vraag is...heeft het zin om hiertegen in bezwaar te gaan?
 7. Kan je ze dan niet ergens uit Europa halen? Ik vind het persoonlijk niet duur....te bedenken dat ik samples uit Spanje laat komen voor 40 E. Daarbij is er altijd een risico verbonden aan samples bestellen van een fabrikant die je [ nog ] niet kent.
 8. Aldus de belastingdienst Kregen een brief van de BLD....in het jaar 2017 werkte partner fulltime en begon daarnaast een eenmanszaak. Bij de aangifte ook zelfstandige en startersaftrek. hij had immers meer uren dan 1225 in de zaak gestoken. Omzet in 2017 5000 Euro. Omzet in 2018 38000 Euro. Flinke groei naar mijn bescheiden mening. BLD vroeg om bewijs van het aantal uren. Hij had het bijgehouden op een dagkalender...wel alleen het aantal uur wat hij die dag aan iets gespendeerd had. Niet speciek het uur vermeld Omdat hij fulltime werkte begreep hij ook wel dat hij per dag niet teveel uur aan zijn zaak kon spenderen, omdat het anders mss ongeloofwaardig werd. In werkelijkheid werkte hij vele uren meer ...elke dag tot diep in de nacht. Hij had bij zijn tienmalige werkgever 6 weken vakantie per jaar bedongen. Hij werkte ook meestal vanuit huis voor zijn werkgever. We hebben de kalender opgestuurd en u raadt het al....ze geloven het niet. Het aantal uren komt niet overeen met de hoogte van de omzet. Lekker demotiverend zo...
 9. Oh sorry ik was in de veronderstelling dat die clausule 2133 universeel was. Niet dus... Ik heb idd een paar verzekerings mensen aangeschreven. Kwam uit bij Zicht. Ze helpen mij wel goed, maar mss ben ik ook wel langzaam van begrip ;] Clausule 2133 , Clausule 2133 houdt in dat schade ontstaan door de zaken/producten die u hebt geleverd niet is meeverzekerd. Dus vroeg ik wat dat nu precies wil zeggen, kreeg ik vanmiddag dit antwoord en eigenlijk kan ik me daar wel in vinden. Met betrekking tot de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dient er sprake te zijn van schade aan zaken en/of personen veroorzaakt in het kader van uw bedrijfsactiviteiten. Er moet schade zijn, een oorzakelijk verband, de schade moet Fincalife toe te rekenen zijn en er moet sprake zijn van een onrechtmatige daad. Rechtsbijstand verzekering komt van Das.
 10. Ben ik weer..... Het gaat wat moeizaam allemaal . Wat ik lastig vind...AVB heeft een clausule 2133 ...en omdat wij nu juist tegels enz vanuit de fabriek door verkopen aan de klant, zien wij die tegls enz vaak niet. Wat de klant er thuis ermee doet ook niet. Of zijn daar onze leveringsvoorwaarden sluitend voor? En omdat de AVB deze clausule heeft, kan een rechtsbijstand verzekering hier ook niets betekenen. Denk ik bij mezelf...wat heeft een verzekering dan voor nut.
 11. Bedankt voor de reacties!! Ben begonnen met de verkoop van Spaanse tegeltjes, maar dat is inmiddels uitgegroeid tot de verkoop van dakpannen, isolatiepanelen en zonnepanelen [ en alles wat daarbij komt kijken ] Produkten zijn afkomstig uit Spanje. Zonnepalen uit Duitsland. Ik werk samen met partner vanuit huis. Dus [ nog ] geen aparte bedrijfsruimte. Weinig voorraad. De zaken gaan goed....partner en ik werken beiden fulltime [ wat zeg ik...meer dan fulltime :] ] Het uitnodigen van een verzekeringsadviseur is wel een goed idee eigenlijk...ik hou van persoonlijk contact en ik vind het moeilijke materie. Zo had ik een poos geelden een akkefietje met dakpannen....bleek ik daarvoor niet voor verzekerd te zijn om dat bij de KVK geen vermelding staat van verkoop van dakpannen. Omdat de begin situatie anders is dan nu, lijkt het me verstandig een andere/betere verzekering te nemen.
 12. Beste mensen, Zo'n 4,5 jaar geleden begonnen met eigen bedrijfje, naast werken in loondienst. Nu fulltime eigen ondernemener. Zoals ik ingeschreven sta bij de KVK ook dusdanig verzekerd. Bleek helaas niet afdoende omdat ik inmiddels aardig ben uitgebreidt wat betreft de verkoop van produkten. Nu wil ik dus een nieuw verzekerings pakket....maar ik vind het lastig. Moet ook eelijk bekennen dat door tijdsdruk ik het moeilijk vind door die taaie stof heen te komen. Kan iemand mij adviseren mss? Wat heb ik nu echt nodig om goed verzekerd te zijn zodat ik me daar geen zorgen om hoef te maken?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept