Jump to content

netram

Newbee
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer
  1. Klopt de verkoper maakt aan het eind van elke maand een rekening voor geleverde goederen. De vraag is: Moeten we de "bijbetaling" van de dokter zien als een betaling aan het ziekenhuis, en krijgt het ziekenhuis de volledige rekening. (ziekenhuis is dan volledig eigenaar van de schoenen) Of moet de dokter de 30.- betalen met daar boven op de BTW en wordt de dokter dan deels particulier eigenaar van een deel van de schoenen? De verkoper stuurt dan alleen een nota voor het "ziekenhuis deel" van de schoen waarmee met punten is betaald.
  2. Beste mensen, We zijn bezig met een bestelportaal waarbij personeel van een ziekenhuis dmv een "punten budget" wat zij jaarlijks krijgen aankopen kunnen doen in een afgesloten portaal. In onderstaand geval is een punt 1 euro waard. Na elke maand zal de verkoper een rapportage uitdraaien en maakt een factuur van de bedragen en gooit daar netjes de BTW op. Senario A Doktor koopt een werkschoen á 50 punten en heeft een budget van 50 punten -> niets aan de hand Senario B Doktor koopt een werkschoen á 80 punten en heeft een budget van 50 punten -> moet dus 30.- excl. BTW bijbetalen Vraag 1 is: moet er op het bedrag van senario B op de "30.-" BTW worden geheven naar de dokter? moet hij BTW afrekenen? Vraag 2 is: moet de verkoper 1 factuur maken met daarop een melding "36.30 is reeds betaald door dokter" en het gehele bedrag op de nota melden. of moet de verkoper alleen op de rekening vermelden het "ziekenhuis deel van de schoen, dus de 50 punten ofwel 50.- excl. BTW Groet Netram
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept