Jump to content

Luisterrijkhelpt

Newbee
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Dat stelt me erg gerust en is ook echt zo.
 2. Roel, dat zijn antwoord waar ik wat mee kan en waar ik blij mee ben! Bedankt voor de duidelijke handvatten! Cosara ook bedankt voor je aanvulling.
 3. Ik ben zelfstandige in de zorg (eenmanszaak). Ik werk begeleidend en therapeutisch met volwassenen. Nu wil ik graag een paard aanschaffen om therapeutisch in te zetten in mijn werk met mijn cliënten. NB: het paard dient dus niet als opfok- of handelsobject, maar wordt dus ingezet als 'bedrijfsmiddel' om mijn werk uit te voeren. In een eerder topic uit 2018 kreeg ik nog geen duidelijkheid over afschrijving en kostenaftrek voor deze situatie. Ik vraag me af: 1. Kan ik de aanschaf (en dus afschrijving) op mijn bedrijf doen? Kan het voor de belasting een 'paard van de zaak' zijn net als een auto van de zaak of een werkcomputer? 2. Kan ik de kosten voor onderhoud (eten/stalling, dierenarts, verzekering) aftrekken? 3. Hoe maak ik aannemelijk dat het paard (en alle tijd die ik daar aan besteed voor training en ontwikkeling) ten dienste van mijn bedrijf/werk zal zijn? Het paard moet namelijk ook getraind worden om veilig zijn werk te kunnen doen met cliënten er bij. Het is dan ook geen hobbydier voor mij privé. Moet ik op een of andere manier aantoonbaar kunnen maken dat ik inkomen verwerf via het paard? 4. Geldt de aankoopwaarde of moet ik het paard laten keuren/taxeren op waarde? Alvast dank voor advies.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept