Jump to content

DutchTrader

Newbee
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

  • You are:
    ondernemer in spe
  1. Nog een aanvulling. Hoe ik op de 70,000 euro per jaar aan omzet kom is. 7 kamers a gemiddeld 70 euro per nacht voor het hele jaar en dan ga ik uit van een bezettingsgraad van 40% voor het hele jaar. In de winter vrijwel niks en in de zomer iets meer. In eerste instantie dacht ik dat het wel redelijk rendable kon zijn aangezien er zoveel mensen een B&B beginnen via airbnb etc.. Echter nu begrijp ik dat het overgrote deel zn inkomsten niet opgeeft. Dat is iets wat ik natuurlijk niet wil doen met 7 kamers. Echter als ik ongeveer de helft moet aftikken aan de belasting, lijkt het me een omogelijke opgave om nog enigzins eraan te verdienen. wbt vergunningen dit is geen probleem, het is een redelijke toeristische plek met al een vergunning en ingerichte kamers, er hoeft dus geen investering te doen tot B&B. Het is op dit moment al een lopende B&B. Weet iemand hoe het zit met de hypotheek op het hele huis kan ik daar belasting technisch iets mee?
  2. Hallo, Ik zit er aan de denken om samen met mijn vrouw een huis te kopen en om daar ook een Bed & Breakfast te beginnen. De B&B is een apart gedeelte in het huis met een eigen ingang. De bedoeling is om ongeveer 7 kamers te verhuren. Maar ik vraag me af wat ik hier evt netto aan over kan houden. Stel dat ik 70,000 EURO per jaar verdien aan kamer inkomsten Kosten: 5,000 Schoonmaak kosten 10,000 Commissie 4200 6% BTW 6000 Ontbijt kosten Hou ik 44,800 euro over ongeveer. Mijn vrouw zou als ZZPer 2 dagen in de week iets anders doen en kan hier rond de 25,000 per jaar verdienen. Ikzelf blijf gewoon werken en betaal de hoogste schijf, 49.50% Klopt het dan dat van die 44,800 ik de helft moet afdragen en wij slechts 22,400 overhouden? Of zijn er andere manieren om te besparen, welke rechtsvorm kan ik het beste kiezen. En kan ik ook de rente kosten van mn hypotheek als kosten opdragen? Het B&B gedeelte van het huis zou ongeveer 50% zijn, dus 50% van de rente op mn hypotheek? En mis ik nog iets anders? Groet Jan
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept