Jump to content

digitalhero

Junior
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer

Company info

 • Location
  Venlo
 1. Klopt. Ik heb besloten om samen met hem 3 maanden samen te werken in hetzelfde kantoor onder dezelfde naam. Mocht dan blijken dat het niks of weinig is betaal ik hem keurig een vergoeding voor het werken aan mijn business en bekijk ik verder de mogelijkheden.
 2. Heel erg bedankt voor je reactie Annedien! Hier heb ik heel veel aan. Wat je in de tweede alinea beschrijft is voor mij vooral iets. Als straks toch blijkt dat we op welke manier dan ook op een behoorlijk ander niveau zitten moet hem eigenlijk uit mijn eigen bedrijf kopen. Dat is vreemd.
 3. Maar er zitten dan verder geen voordelen aan , aangezien 25/75 uiteindelijk op hetzelfde neerkomt als 0/100.
 4. Haha klopt. Is ook niet persé een vriend en geen familie, maar eerder een zakelijke relatie waarmee ik het goed kan vinden :)
 5. Thanks! Heb je enig idee hoe ik hem gunstig als werknemer kan binnenhalen? In welke vorm kan ik dit het beste doen zodat hij ook waarde toe kan voegen aan het bedrijf via zijn netwerk en hiervoor beloond kan worden zonder zeggenschap te hebben.
 6. Hallo Forum, Ik ben op dit moment actief als zzp'er in de communicatiewereld. Ik doe (in samenwerking met freelancers) branding, marketing en web solutions opdrachten. Afgelopen januari ben ik iemand tegengekomen met veel kennis wat betreft communicatie. Afgelopen half jaar heb ik veel met hem samengewerkt en hebben we al heel wat opdrachten afgerond. Even als sidenote: ik wil mijn bedrijf in de toekomst graag uitgroeien tot een relatief grote speler met mooie klanten. Ongeveer 1 maand geleden kwam deze persoon in kwestie met het voorstel om in het bedrijf te stappen en een aandelenverdeling van 50/50 te doen binnen een VOF. Om zichzelf in te kopen wilde hij de algehele communicatie en strategie voor op dit moment dus nog mijn bedrijf waarmee we bezig zijn dus niet factureren. Ikzelf heb mijn twijfels bij het weggeven van 50% van de zeggenschap van mijn bedrijf, omdat ik ben gaan ondernemen zodat ik complete vrijheid heb en tot op zekere hoogte geen verantwoording aan iemand hoef af te leggen. Qua opbrengsten binnen het bedrijf eisen we beide verdeeld een deel van de factuur op. Hierdoor komen we in principe niet in de problemen mocht de een meer gewerkt hebben dan de ander. De reden om dit samenwerkingsverband aan te gaan is zijn kennis in communicatie die ik kan gebruiken voor mijzelf en klanten. Mijn vraag aan jullie is wel of dit überhaupt slim is om te doen, of zijn inbreng om in te kopen reëel is (bedrijf is nog niet groot maar brengt wel zeker een paar duizend euro per maand op) en of er misschien een andere vorm van samenwerking is waardoor ik hem wel in mijn bedrijf heb (niet structureel budget om hem maandelijks vast te betalen), maar geen 50% van de aandelen 'weggeef'. Ik zie graag jullie meningen tegenmoet!
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept