Jump to content

Jean.b

Junior
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jean.b

 1. Bedank voor jouw antwoord Rik, ik ga de situatie verder uitleggen : 1 juni 2019 bedrijf bij de KVK stopgezet 1 maart 2020 jaarlijks BTW aangifte ingevuld 1 augustus 2020 inkomstenbelasting aangifte ingevuld De voorraad en materiaal is naar privé gegaan. Dat was nog niet in de BTW aangifte van 1 maart 2020 vermeld. In feite heb ik op 1 maart al een slot aangifte btw gedaan als ik het goed begrijp. Moet ik dan een Suppletie omzetbelasting van jaar 2019 invullen?
 2. Ik weet dat ik na het opzeggen van mijn bedrijf een slot aangifte omzetbelasting moet invullen. Mijn probleem is dat ik geen expliciet verzoek van de belastingdienst heb gekregen en dat ik geen formulier slot aangifte kan vinden. Mijn vraag is: waar kan ik die slot aangifte formulier invullen? Moet ik een Suppletie omzetbelasting invullen?
 3. De stakingsaftrek kan een keer worden gebruikt. Ik heb weinig stakingswinst, voor deze reden wil ik geen gebruik van maken. Ik wil de materiaal in "Privéonttrekkingen in natura en in goederen "opgeven (geen boekwaarde maar wel marktwaarde) en in "Winst-en-verliesrekening Opbrengsten uit leveringen en diensten" aan mezelf verkopen. Vervolgens wil ik op de vraag "Is er stakingswinst behaald?" nee zeggen en ook 0 voor "Winst op activa"? (voor de andere vragen in "Is er stakingswinst behaald?") ga ik ook 0 opgeven) Is dat een correct manier om de stakingswinst aan te geven zonder stakingsaftrek
 4. Ik wil toch mijn laatste post corrigeren: Voor onttrokken goederen zei ik in mijn vorige post "1d privé gebruik", maar het lijkt me toch logischer om in "1a Leveringen/diensten belast met hoog tarief" te vullen. I verkoop eigenlijk de goederen (aan mezelf), toch?
 5. Het was een zakelijke bankrekening die "automatisch" privé is geworden en nu is opgeheven. Dat is een privéonttrekking. Ik stuur mijn omzetbelastingaangifte per jaar en niet per kwartaal, en die is al een tijdje geleden verstuurd. Ik moet dan een Suppletie omzetbelasting formulier invullen dan in mijn geval verwacht ik. Ik zie in toelichting_suppletie_omzetbelasting pdf van de belastingdienst "Vul op het suppletieformulier niet de verschillen in, maar vul de bedragen in zoals ze in de btw-aangifte hadden moeten staan": Dat is duidelijk. Dan moet ik 1d privé gebruik corrig
 6. Oke over de voorraad. Ik moet het ook doen voor de liquide middelen, klopt dat? Moet ik dan een correctie btw-aangifte met formulier "Suppletie omzetbelasting" invullen?
 7. 15 jaar geleden was ik begonnen met een eenmanszaak, in die tijd heb ik in totaal voor 800 EURO aan vak materiaal gekocht. Ik ben in 2019 gestopt en had toen 1000 EURO aan liquide middelen, en 15 EURO aan voorraad. Ik ben nu bezig met mijn jaarrekening (en de inkomstenbelasting aangifte) 1) Mijn eerste vraag is gerelateerd aan de activa transfer aan het einde van het bedrijf Moet ik zorgen dat het bedrag voor liquide middelen en voor voorraad naar 0 eindigt omdat ze naar privévermogen gaan en dus worden onttrokken? 2) Mijn tweee vraag is gerelateerd aan de omzetbe
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept