Jump to content

la blanca

Newbee
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by la blanca

  1. Ja Norbert, je hebt gelijk. Het zijn echt wat hand en spandiensten, althans voorlopig. Ik denk inderdaad dat ik die uren dan gewoon op ga geven. Wil zeker niet tegen uitkeringsfraude aan lopen.
  2. Nee dat risico wil ik niet nemen. Maar wil ook mijn 2 maten niet in de weg zitten. Vandaar dat ik overweeg voorlopig als stille vennoot deel te gaan nemen. Dan zit ik vlgs mij sowieso goed toch voorlopig?
  3. Dank voor al jullie reacties. Heb ik zeker wat aan. Wachten totdat recht WW is vastgesteld is geen optie. We worden een seizoensbedrijf en zijn al vrij laat met het opstarten. We moeten echt 1 november op gaan starten. Zo hebben we het ook al aangegeven bij de KvK. We kunnen (of beter gezegd de andere 2 vennoten) kunnen niet nog 1 maand wachten. In dat geval heb ik het idee dat het voor mij vrij lastig gaat worden. Ik neig toch naar een CV. Ik zal dan niet optreden onder mijn naam maar niemand kan mij toch verbieden om her en der wat hand en spandiensten te verrichten? Na 6 maanden, als de voo
  4. O.k. ik dacht dat je altijd een minimum aantal uren moet werken. De andere 2 vennoten willen graag die extra fiscale voordelen maar ik zou er dus voor kunnen kiezen om max 8 uur per week aan het bedrijf te kunnen besteden zodat mijn WW uitkering qua bedrag nauwelijks wordt beinvloed?
  5. Mijn situatie is als volgt: ik raak per 1 december mijn baan kwijt en heb dan recht op WW uitkering. Nu ben ik met 2 kennissen bezig een bedrijfje op te zetten. Dit bedrijf zal zeker het 1e jaar geen winst opleveren. Echter moet je volgens mij, in het geval van een VOF, een minimum aantal uren werkzaam zijn. Ik denk dat deze uren van de WW uitkering af worden gehaald en ik zwaar gekort ga worden op mijn WW uitkering. Dit risico kan ik nog niet nemen. Nou vraag ik me af of het in dat geval niet zinvol is om het 1e jaar stille vennoot te worden. Volgens mij hoef ik dan geen uren op te geven. Ik
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept