Jump to content

GuusTT

Junior
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 1. Ik heb inmiddels niks meer gehoord van de tegenpartij nadat ik weigerde omzetgegevens te overhandigen over de 'onrechtmatige verkopen', dus ik denk dat ze het bij een sommatie laten.
 2. Hierbij het huidige product, hoe het in Google cache was en Ali Express foto's en beschrijving die gekopieerd is. Merknaam is dus Trendx, aanbieder Poqlo en EAN van Meow, maar Trendx/Poqlo/Meow is dus allemaal van dezelfde persoon.
 3. Bedankt voor het laten weten. Ik heb ook screenshots waarop te zien is dat het bedrijf de bedrijfsnaam later heeft toegevoegd aan de titel en foto's. Maar het bedrijfsnaam stond wel vanaf het begin vermeld als merk bij het product. In hoeverre is dan sprake van rebranding? Overigens gaat het de tegenpartij niet om dat ik gebruik heb gemaakt van hun EAN, maar het gaat puur om het zogenaamd gebruik van de handelsnaam (zie hieronder). Ik heb de brief ontvangen nadat ik al was gestopt met mijn aanbod, dus wellicht refereren ze naar de periode na hun rebranding. Ik zal even navraag doen naar de det
 4. Ik heb het merk opgezocht in de BOIP en hier komt een kleine plottwist. Hoewel het merk geregistreerd is voor een hoop producten, staat het product waar het om gaat (transparante mondkapjes) er niet bij. Het merk is namelijk in 2018 (lang vóór corona) geregistreerd. De regel is volgens BOIP: "De door u gekozen producten en diensten bepalen de beschermingsomvang van uw merk (de reikwijdte van de bescherming). Uw merkrecht geldt dus alleen voor de producten en diensten die u vermeldt." Dus eigenlijk mogen ze dit artikel helemaal niet onder hun merk verkopen op Bol.com: "Een artikel
 5. Het is een veel eerder geregistreerd merk. Ik heb het koopblok (met hun EAN) dus gewonnen door het product voor een lagere prijs aan te bieden. Op dat moment waren de generieke foto's te zien en hun bedrijfsnaam bij de merkspecificatie. Wel hebben ze na een tijdje hun merk/bedrijfsnaam ook in de product titel opgenomen, terwijl ik al aanbieder was. Zou dit dan wel gelden als inbreuk in handelsnaam?
 6. Mijn product is merkloos en heeft dus helemaal geen eigen EAN. Ik vermoed dat ze dit vinden omdat hun merknaam/bedrijfsnaam vermeld stond als merk bij dat artikel. Het bedrijf heeft de Aliexpress productfoto's vervangen met eigen foto's waarop het merk te zien is op het product. Volgens Bol.com regels is dat namelijk een voorwaarde als je een eigen merkproduct aanbiedt op Bol.com.
 7. Ik heb een generiek product aangeboden via bol.com met een bestaand EAN nummer. Deze was wel aan een merk gekoppeld, maar de beschrijving van het product en de foto's (Aliexpress foto's) waren exact hetzelfde als van het generieke product die ik heb aangeboden. Volgens bol.com dient men identieke producten via hetzelfde EAN nummer aan te bieden, dus vandaar. En nou heb ik een brief gekregen van het bedrijf (dat zelfde naam heeft als merk) dat ik inbreuk in de handelsnaam heb gepleegd. Ze hebben ook de generieke foto's vervangen met foto's waarop het merk nu wel te zien is op het p
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept